Na 8 dagen de eerste eieren 

06-12-2021

En ja hoor 8 dagen na het koppelen zijn hier reeds de eerste eieren gelegd.  Bij koppel 1, 2 ,3 4 en 10 liggen de eerste in de schotel.

Ja? Wat voor soort?

05-12-2021

Kreeg laatst van een goede liefhebber de vraag van wat voor soort heb je. Ja een HELE goede vraag uhmmmm kon ik niet goed antwoord op geven. Ik zei ja de meeste komen van clubleden uit de directe omgeving zoals van der Wal, Bles, Silvius ,van Dijk . Bij dit mengelmoesje zit bijvoorbeeld Bosua Heremans- Ceusters van der Pasch en vandenAbeele en van Loon. En een hele rits aangekochte duiven. Vanmiddag ff zitten sneupen in het stamboom programma om nou eigenlijk uit te zoeken waar wij het meeste succes mee hadden tot en met 2020. Tuurlijk weet ik zelf welke duiven het beste resultaat bij ons hadden. Maar het soort waar men dan ook maar van kan spreken die het het beste bij ons deden tot 2020. Laat ik de beste 5 (soorten) eruit halen.                                                                                 

Op nr 5 Kees Bosua.

Op nr 4 Gaby vandenabeele 

Op nr 3 Heremans-Ceusters

Op nr 2 C en G koopman

Op nr 1 Louis van Loon.

Verder zitten Hooymans/ Verkerk/Janssen/Zoontjes/van der Pasch/ Dijkstra/ Herbots/Hebberecht/de Kruik/Schaerlaeckens/Stickers-Donckers/van der Wouwer/Hak.      Hiervan zijn een aantal rassen die recent zijn aangeschaft dus die mogen hun nog bewijzen.  Zoals u kunt zien het is een echt mengelmoesje. 

Dan de kweek de eerste eieren verwachten we zeer binnenkort.  Ze zitten nu een week samen dus dat zal wel niet zo lang meer duren bij de oudere koppels. Tot laterzzz 

13 koppels zijn het uiteindelijk geworden 

03-12-2021

U kan nu in het menu onder informatie kweekkoppels de nieuwe koppels bekijken voor het nieuwe seizoen 2022. Het zijn er geen 10 of 11 maar het zijn er uiteindelijk 13 koppels geworden. Mede door de nieuwe aankopen en verkregen duiven.  

Hieronder 1 van de nieuwe koppels. Nieuwste aankoop klz Banshee x  19-865 deze duivin vloog in 2020 een 1e en een 2e op de midfond in de vereniging 

Bonnenverkoop op duivennet van onze mooie vereniging Duivensport Heerenveen EO met geweldige bonnen. Start vanavond vanaf 20.00.

( it giet oan) de kweek is begonnen 

28-11-2021

Alweer een week achter de rug en dus is de datum bereikt om onze gevleugelde vrienden samen te zetten voor de eerste ronde. Vanochtend de afdelingen weer gereinigd en daarna mochten ze elkaar verwelkomen. Gisteren een doos 10+ kg tabakstelen en 30 nestmatjes gehaald bij duivenmaat Harm van der Wal. Bij Harm halen we ook altijd het voer van (Embregts-Theunis) en aanverwante producten wat betreft duiven. Er staat nu nog een kale schotel in de broedbakken. Maar die worden in de loop van de week vervangen door een die is ingepakt met een krant en een nestmat. En vanaf dat moment worden ook de tabakstelen gegeven .Dus de pret kan beginnen zeer benieuwd wat het gaat brengen. Het is voor ons weer compleet opnieuw beginnen met de jonge duiven. De bedoeling is 2 rondes te kweken en die plaatsen we in 1 afdeling.  Hebben we altijd al zo gedaan en er simpelweg ook niet meer ruimte. Afgelopen woensdag samen met Sylke zijn we naar Markvelde/Neede gereden om de duif die we kochten van comb A Mulder en zn op te halen. We werden hartelijk ontvangen door Alfons en zijn vrouw. We hebben niet alleen een prachtige doffer meegenomen ook hebben we nog een prachtige duivin weten te bemachtigen van het soort vaderszijde 100 % Gaby vandenabeele lijnen en moederszijde Ad scharleakens ,Eijerkamp en Leo Heremans. Na de koffie weer huiswaarts gekeerd.  Totaal toch zo'n 4 uren onderweg geweest maar was zeker de moeite waard. Hieronder weer wat foto's van het reilen en zeilen hierzo.  Tot laterzzz 

De deur stond op een kier

21-11-2021

Toen ik vanochtend naar het hok liep dacht ik wat herrie maken ze toch. Koeren alsof hun leven er vanaf hing en een tumult van jewelste. Wat bleek de deur tussen de dames en heren stond nog op een kier van een paar centimeter.  Zoiets van wel kijken maar niet aankomen ja dan wordt je gek gemaakt natuurlijk. Dus konden ze vanaf 06.00 tot 08.00 toen ik kwam elkaar ff heerlijk begroeten. Met die hormonen zit het wel snor . Het duurt nog maar een week voor ik ze koppel maar we zijn er klaar voor zowel de duiven als de melker. Gisteren mochten ze weer ff samenzitten en alle bakken tegelijk opengezet dat ging uitstekend. Alle gevleugelde vrienden weten hun plek inmiddels. Dus volgende week alleen de deur openen en klaar. Voorheen had ik niet zoveel met kweken alleen maar met vliegen. Maar de laatste paar jaar heb ik er steeds meer schik in gekregen. Gisteren ook de broedschalen weer gereinigd dus die zijn er ook klaar voor. Op dit moment staat het bad in de spoetnik bij de heren straks volgen de dames weer waar ze allemaal gretig gebruik van maken. Vrijdag hebben we nog een doffer kunnen bemachtigen via duivennet van de comb A Mulder en zn . Het is een kleinzoon van BANSHEE van Soepboer. En van het soort Peter janssen uit Kleve. Hopelijk kan deze doffer de lijnen voortzetten van zijn voorouders op ons hok. Hieronder weer wat foto's van de doffer met zijn stamkaart. Laterzzz 

Vreten als dokwerkers 

14-11-2021

Zo dat is al weer een poosje geleden maar dan toch maar ff de tijd genomen over het wel en wee hierzo. De beurs in Houten hebben we ook nog ff bezocht in oktober.  Het viel een beetje tegen, weinig stands en bezoekers maar toch wel weer leuk om dit weer eens te bezoeken.  Ook hebben we stroom aangelegd in het duivenhok. Niet meer met een verlengsnoer maar nu toch maar via de officiële manier. De lampen branden vanaf vandaag weer van 06.00 tot en met 19.00 dus 13 uren licht 11 uren donker.  Dit uiteraard om de kweek zo goed mogelijk te beginnen en de hormonen een oppepper te geven. En niet geheel onbelangrijk zo kan ik ook de duiven nog prima verzorgen als ik doordeweeks thuiskom en het dan al donker is. Ze staan er subliem op echt plaatjes en vreten als dokwerkers. Dus met de gezondheid zit het wel snor. Ze zijn ook mooi op gewicht niet te zwaar en prachtig glad en roze van onder. Dus over 14 dagen gaan ze beginnen aan de kweek van de eerste ronde.  Hieronder weer wat foto's vinden de meeste lezers die ik hoor wel leuk dus bij deze. Tot de volgende keer laterzzz. 

Hieronder de dokwerkers 

28-11-2021 wordt de datum 

23-10-2021

28-11-2021  wordt de datum dat de duiven hier( als het weer mee zit ) worden gekoppeld.  Ze zijn er al klaar voor want ze komen je glimmend tegemoet zodra je het deurtje opendoet. Ze waren vanochtend ook weer ff in bad geweest waar ze maar wat graag elke week in duiken. Morgen weer ff krabben wordt ook eenmaal in de week gedaan,  net als het voeren wat ook eenmaal daags gebeurt. Hieronder weer wat foto's van de gladjakkers.

Kijkje in het duivinnen verblijf hieronder 

Kijkje bij de doffers hieronder 

Hieronder een kijkje in de kweekbox met straks 2 koppels er kunnen 3 koppels in eventueel 

Afgelopen seizoen was ff een tussen jaar maar nu toch alweer bezig met volgend seizoen. Dan willen we weer meedoen met de jonge garde.

17-10-2021

Terwijl bij de meeste liefhebbers op dit moment de rui volop bezig is. Zijn ze bij ons alweer behoorlijk glad aan het worden , sommige hebben alle pennen reeds gegooid andere moeten nog 1 a 2 oude pennen gooien . Deze zondag mooi de gelegenheid om ze weer ff voor te koppelen . Vorig seizoen hadden we nog  14 koppels nu zijn we iets gekrompen en zijn het er 10 a 11 koppels geworden.  Ook hebben we een 2 tal jongen een doffer en duivin gekocht bij F. Ringnalda Lemmer met de lijnen van H. Hak en J. Hooymans lijnen New harry x Yolante en nest broer Yolante en Gep x Dicky.  We hadden deze zomer ook een aantal jongen duiven van Harm van der Wal gekregen.  Deze hebben we uitgewend en elke dag klokslag 17.00 gingen ze los . Het zijn er 3 stuks met de beste lijnen van H en A van der Wal en de comb. Koelma van de lijnen kras beauty  / Atilla / Leonie / Super girl / Wolff.Ook hebben we vorige maand een koppeltje figuritas gekocht bij W. Groenewoud te Ureterp welke nu vandaag de eerste jongen zagen uitkomen. Is een aardigheidje en handig als lokker te gebruiken. Hieronder enkele foto's van het reilen en zeilen hier.

Hieronder in de spoetnik een paar jongen gekregen van Harm van der Wal wat inmiddels een koppel is geworden. 

09-10-2021

Kleine ( late) update van de finale van afgelopen seizoen Moledo yearlings derby in Portugal. Er deden totaal nog 508 duiven mee en er waren 314 duiven die de eindstreep uiteindelijk wisten te halen. Onze duiven kwamen in de zware!!! finale als 127e en 128e over de streep. Ze kwamen als 7e en 8e Nederlandse duif over de streep.  Wonderbaarlijk dat deze beide nest zusjes achter elkaar arriveerden. Toen we ze instuurde dachten we echt dat Heit een doffer was maar het bleek een duivin te zijn . Het was een leuke ervaring ze zijn inmiddels geveild voor (Heit) 100 en (Mem)115 euro.

27-07-2021

Resultaten 3e race 

18-04-2021

Gisteren hadden we alweer de 3e race bij de Moledo yearlings derby.  De duiven van ons VEEL te laat helaas . Er werden 1199 duiven gelost om 08.30 lokale tijd op een afstand van 174 km . Er stond een lichte oostelijke wind met heerlijke temperaturen.  Van de 1199 duiven zijn er 1100 terug gekeerd.  De eerste duif van een Poolse liefhebber viel net binnen de 2 uren met de tijd 10.29.57. De eerste van ons viel ongeveer 7 minuten later op plek 638. Maar alle 5 zijn terug en hebben de volgende ronde weer kans . Hieronder de aankomsten. Tot laterzzz. 

Beppe plek 638  : 10.36.39

Pake   plek 661  : 10.36.49

Mem  plek 811  : 10.38.47

Rinze plek 824  : 10.39.01

Heit   plek 1039: 12.07.29

 

Resultaten 2e race

08-04-2021

Vandaag de 2e race alweer achter de rug bij de Moledo yearlings derby. Terwijl hier in Nederland voor aankomend weekend de vluchten zijn afgelast ( en terecht) was er vandaag de 2e vlucht vervlogen in Portugal.  Het werd een snelle vlucht met de wind in de rug op een afstand van 150 km met snelheden boven de 1600 mpm. Het weer is daar ook een stuk aangenamer dus ook meer mogelijk qwa lossings mogelijkheden. Zo is er dit aankomend weekend aldaar ook slecht weer voorspeld dus hebben ze vandaag gelost ideaal dat ze alles zelf in hand hebben en kunnen anticiperen op de omstandigheden. Er werd gelost om 10.20 en de 1e duif van Poolse komaf arriveerde om 11.52.02 . Die van ons genaamd Pake kwam 27 seconden later op plaats 62 van de 1222 duiven maar zat wel in de eerste groep die viel op de kleppen.  Op Facebook kan je van elke vlucht een filmpje bekijken van elke lossing en aankomsten. Grappig om te vermelden is dat Pake afgelopen zondag laatste was en Mem 1e nu de rollen dus omgedraaid en natuurlijk weer dik tevreden alle 5 terug en een mooie notering op plaats 62 hieronder de aankomsten. 

Pake : plek 62 op 11.52.27

Beppe: plek 224 op 11.54.00

Heit: plek 429 op 11.55.48

Rinze: plek 989 op 12.02.03

Mem : plek 1024 op 12.03.03

Tot laterzzz 

Resultaten 1e race

04-04-2021

Resultaten was 5 minuten te laat maar alle 5 zijn er weer dus tevreden. 

Eerste viel om 11.25.52 die van ons hieronder. 

Mem plek 305   : 11.30.50

Rinze plek 475  : 11.32.18

Beppe plek 766 : 11.43.57

Heit plek 775     : 11.44.01

Pake plek 809    : 11.44.21

Op dit moment 12.00 lokale tijd aldaar zijn er nog ongeveer ruim 370 duiven onderweg van de 1308 duiven. Op naar volgende week. 

Eerste speed race Moledo yearlings derby 

04-04-2021

We zijn begonnen aan de eerste speed race van een afstand van 138 km . Er staat een lichte oostelijke wind. Ze zijn gelost om 09.45 lokale tijd (10.45 Nederlandse tijd ) .Dus verwachten we ze zo rond 12.30 tot 13.00 nederlandse tijd. Er zijn nog 1308 duiven die onderweg zijn waarvan 5 van ons. We gaan het meemaken.  Tot laterzzz 

Foutje bedankt 

03-04-2021

Toen ik dit las was het 10.12 maar er staat toch echt dat vereniging 0229 al was gelost om 10.15 met geel vanuit Heino ach het scheelt maar 50 km met Duiven. Hieronder een screenschot met links boven in beeld de werkelijke tijd.  Nog een foutje bedankt.  En ach het is maar een training en ze komen wel thuis. Mooi dat het seizoen voor de liefhebbers is begonnen. Beetje fris maar mooi duivenweer met een wind uit noordelijke richting. 

Voor ons is er morgen de eerste echte wedvlucht van 100 km in Portugal.  We zijn erg benieuwd,  morgen staat daar ook een wind uit noordelijke richting maar met een temperatuur zo rond de 20 graden. Tot laterzzz 

Zware vluchten 

27-03-2021

Zware vluchten heb je overal en altijd. Persoonlijk vind ik dat de mooiste vluchten.  Vandaag de finale bekeken en gevolgd bij de beroemde eenhoksrace Derby Arona. Er waren nog 251 deelnemende duiven over.  En het beloofde een pittige vlucht te worden met flinke tegenwind op een afstand van 280 km en met 2 keer een oversteek over zee. Dat het zwaar werd bleek ook wel want nu ik dit neertik is het 20.20 en zijn er 2 duiven gearriveerd op de thuisbasis. Een Nederlandse en Belgische duif geweldige prestatie natuurlijk chapeau. Als je daar aan deelneemt weet je van te voren dat er veel afvallers zullen zijn en dat het geen gemakkelijke opgave gaat worden. Dan ga ik even terug naar 2017 waar de beroemde of beruchte Pontoise werd vervlogen voor velen een vlucht om nooit meer te vergeten! Voor ons in de positieve zin want we werden 6e en 17e NPO tegen 9520 duiven . Maar ook voor velen in de negatieve zin werd het een rampvlucht.. MAAR!!! Van te VOREN voor Pontoise werden hete temperaturen voorspelt met een zuidoosten wind dus je weet ook van te VOREN dat het geen gemakkelijke opgave gaat worden.  Dat geld ook voor de OLR bij de derby Arona. Ze adverteren zelfs 1 van de zwaarste eenhoksrace ter wereld. Dus wat is het verschil. 

Pontoise zaterdagochtend 9520 duiven gelost om 06.30 van ruim 500+ km en de volgende ochtend waren er tussen 08.00 en 09.00 waren 3173 terug dus 1 op 3 terug. 

Finale Derby Arona zaterdagochtend gelost op een afstand van 280 km lokale tijd om 08.00 , nu dus op zaterdagavond 2 terug denk niet dat er morgenochtend tussen 09.30 en 10.30  1 op 3 terug zijn ofwel 84 duiven, we gaan het zien. 

Alle vluchten of het nou OLR vitesse midfond fond jong of meerdaagse vluchten zijn voor alle winnaars een grote CHAPEAU zwaar of niet zwaar. 

Voor onze deelnemende duiven in Moledo waren ook alweer 2 trainingen vervlogen over een afstand van 85 km. Training 6 werden we 306e en training 7 was het 269e en alle 5 duiven nog in de strijd . Bij de eerste training waren er totaal 1853 deelnemende duiven nu na 7 trainingen zijn er nog ongeveer 1288 duiven aanwezig het wordt dus al wat uitgedund . We gaan het zien op naar de volgende vlucht.  Het is prachtig om hieraan deel te nemen.  Elke vlucht wordt gefilmd met de lossing en aankomsten en staat vlot op Facebook om te bekijken. En je kan bij benzing live alles uiteraard live volgen. Onze 5 duiven hebben nog niet veel laten zien maar dat deden de eerste 2 die gearriveerd waren van de finale Derby Arona ook niet tot de finale kwam en toen waren ze er wel.  Dus we hebben nog zeker wel hoop .  Tot laterzzz 

Training 7

Training 6

Training 5

Training 4

Training 3

Training 2

Training 1

Veilige plek is het zeker 

26-03-2021

2e ronde ook een ander onderkomen 

21-03-2021

De laatste ronde jonge duiven hebben dit weekend ook een ander onderkomen gekregen. Er waren 19 duiven gekweekt van de 2e ronde. Gisteren kwam Brugt Boersma een bon verzilveren en ging tevreden terug naar Koudum met 2 jonge duiven. Vorig jaar had hij ook al eens 10 duiven van ons gekocht en heeft nog 9 daarvan over gehouden met prima resultaten. Vandaag hadden we clubgenoot Gerben Wijtsma van comb Wijtsma-Visser uit Terwispel op bezoek om ook een aantal jongen te kopen. We hadden vorig seizoen al een afspraak gemaakt dat hij er 10 wou hebben. Ik had het jonge spul in een overzichtelijke opleermand buiten klaargezet zodat Gerben er uit kon kiezen. Maar Gerben zei ze zijn allemaal prachtig dus heeft hij maar besloten om ze allemaal (17 stuks) te nemen. Dikke prima natuurlijk en mooi dat ze in onze vereniging hun kunstje mogen vertonen. Dan is het net of doen we zelf nog een beetje mee. Dit seizoen wordt er niet door ons deelgenomen in de vereniging met de vluchten.  Er wordt waarschijnlijk later dit seizoen nog een aantal gekweekt voor de one loft races. Hieronder nog enkele foto's van de 2e ronde 

Tot laterzzz 

5e training 

21-03-2021

Gisteren dus de 5e training gehad en dat ging behoorlijk gemoedelijker dan de 4e training ook van 50 km vanuit Povoa. Er waren weinig verliezen dit keer.  De 1e van het hele spul lande om 10.52.33 en de eerste van ons om 10.53.32 dus een minuut later op jawel plaats 332, ze vielen als hagelstenen zeg maar. Op naar de volgende training.  Tot laterzzz 

4e en 5e training 

20-03-2021

Inmiddels is de 4e training weer achter de rug vanuit Povoa.  Ze werden op 17 maart gelost op een afstand van 50 km. De afstand stelt niet zo veel voor maar het werd een pittige training.  Er waren 1796 duiven gelost en na 3 dagen miste er 340 stuks dus een stuk minder op zo'n klein afstandje.  Wijzelf eindigde op een keurige 69 plaats en alle 5 waren ook keurig op tijd terug. Dus bij ons dus geen verliezen.  En op dit moment is de 5e training bezig dus ben benieuwd wat het vandaag gaat brengen. Tot laterzzz 

Tweede training Moledo

12-03-2021

Tweede training ook al weer gehad op een afstand van 25 km ditmaal. Er waren 1848 duiven mee en er zijn er nu om 17.00 nog 45 onderweg.  De 1e van alle duiven viel op 10.27.26 die van ons viel 1 minuut en 16 seconden later en werd 218e . Alle duiven van ons zijn terug en de duif met de naam Heit was nu onze eerste. Dus we zijn weer dik tevreden op naar de volgende ronde. Tot laterzzz 

Onze vuurdoop op OLR

08-03-2021

De eerste training hebben ze reeds volbracht vandaag.  Was maar 15 km maar 16e van 1853 duiven is altijd mooi meegenomen.  Er vallen honderden tegelijk dus PAKE is vlot naar binnen gedoken.  Op zo'n afstand vallen ze in een rap tempo, in 1 minuut maar liefst 116 duiven . Wijlen good old Joost van Dijk zei altijd de eerste pannenkoeken bin foar de bern en gelijk had die ook hoor.  Maar dik tevreden met onze vuurdoop op de OLR. Dacht laatst dat er nog 4 waren van ons maar het zijn er nog 5 van de 6.  Op naar woensdag dan 25 km training.  Tot laterzzz

IT GIET OAN

02-03-2021

Vandaag weer de nieuwsbrief ontvangen via de mail van Sjaak Buwalda. Hij houd iedereen perfect op de hoogte. Een update van de OLR races. Bij de Moledo yearlings derby gaan ze niet op 6 maart beginnen wat ik veronderstelde maar 8 maart. We hebben nu ook het nieuwe vliegprogamma binnen gekregen mooi programma met veel vluchten vlot op elkaar.  Hieronder het nieuwe programma. 

Nog 4 in de strijd 

28-02-2021

Bij de Moledo yearlings derby Portugal begint het er ook op te lijken. Vanaf 6 maart gaan ze beginnen met de eerste training.  Afgelopen maandag hebben ze alle duiven een keer ingemand. En hebben ze de nacht doorgebracht in de container om ze vervolgens te lossen op dinsdag 12.00 in de nabije omgeving. Er waren 1823 duiven en er zijn 1820 terug gekeerd.  Wijzelf hebben nog 4 in de strijd aldaar. 2 stuks zijn al verspeeld vanaf de hokken. Onze eerste duif genaamd "Beppe" kwam als 267e over de streep. Hier heerst nog de discussie wanneer we gaan starten maar in Portugal bij de OLR staat het licht op groen.  Wij zijn zeer benieuwd wat dat gaat worden. Bij de derby Arona zijn ze ook al een poosje bezig en de nederlandse ( Friese) duiven doen het uitmuntend.  Soepboer met een eerste maar ook de Koelma en Pander de Jong duiven doen het zeer goed.  Dat zijn wel echt zware omstandigheden.  Er waren 1100 + duiven meegegeven en er waren er meende ik 300 + terug gekeerd van de eerste oversteek van een 100 kilometer. Ben benieuwd hoeveel er nog de finale halen. Hier op het hok zijn de laatste jonge duiven vandaag uit het ei gekropen van de 2e ronde. Er zit nogal wat verschil in de eerste en laatste die uit het ei kwam maar de duiven staan er prachtig op. Straks nog mooier want ga zo maar weer het bad voorschotelen. Vanochtend de bakken weer schoon gemaakt doen we 1 maal per week. Na het schoon maken komt er weer een mooi laagje zand met anijs in te liggen. Ruikt heerlijk en de pootjes blijven schoon en makkelijk weer schoon te maken. Tot laterzzz 

Chapeau!

27-02-2021

Chapeau voor de afdeling 11!! Gisteren het hele filmpje bekeken van onze afdeling met speaker Jannes Mulder en voorzitter Wiebren van Stralen. De leden werden prachtig in het zonnetje gezet met een foto van hun en met de behaalde prestaties erbij. En zo nu en dan een filmpje met goede liefhebbers aan het woord in een reportage over het reilen en zeilen op hun hokken. Ook kwamen er punten naar voren van het aankomende seizoen. Met duidelijke informatie van Wiebren over wat er gaat gebeuren en waar ze mee bezig zijn . Prima in elkaar gezet dus een DIKKE pluim . Tot laterzzz 

Stavoren 

23-02-2021

Heerlijke temperaturen de afgelopen dagen een wereld van  verschil met een dikke week geleden. Krijgt mens en dier weer energie van. Gisteren hadden de eitjes uit moeten komen van de 865 x 800 maar de eitjes waren wat donker gekleurd met een wit vlekje. Dus ja met die vorst is er waarschijnlijk een nacht of in ieder geval een poosje de eieren bloot gesteld aan die vorst . Jammer was wel erg nieuwsgierig wat dat had kunnen brengen.  Ach er zijn straks weer genoeg in de schalen. Volgende keer beter.  Afgelopen zaterdag met gezin ff richting Stavoren gereden om daar het kruiend ijs te aanschouwen.  Maar we waren een aantal dagen te laat zo bleek want er was niet veel van dat ijs over helaas . Dus maar een kleine strandwandeling van gemaakt,de kinderen hebben schelpen gezocht en vuurstenen verzameld.  Toen we de auto parkeerde zag ik al dat er een behoorlijke ploeg duiven jaagde over het stadje Stavoren. Volgens mij ( kan er naast zitten hoor ) maar zijn daar alleen overnacht spelers ( de Boer? )maar wat waren deze duiven al heerlijk aan het trainen, prachtig gezicht. Tot laterzzz 

De eksters bij onze buren zijn er bijna klaar voor 

14-02-2021

De winterpret lijkt dan toch ten einde. Veel plezier beleeft met de kinderen, regelmatig met hun op de schaatsen gestaan de laatste dagen en vele malen met de slee vanaf een hoogte naar beneden gesjeesd. Maar de temperatuur gaat behoorlijk oplopen en dat is ook wel weer prettig. De eksters bij onze buren zijn al een hele poos bezig met hun nieuwe nest te bouwen. Dus die zijn ook al bijna klaar voor het nieuwe seizoen. Bij onze duiven zijn de eerste jonge duiven van de 2de ronde alweer uit hun ei gekropen. De eerste lagen op 11-02 in hun schaal. We hebben ook nog  1 duivin in een ren zitten en die gaat elke dag ff los . In het begin een paar rondjes en hup weer naar binnen maar de laatste dagen toch steeds wat langer van huis.  Misschien komt het wel omdat er de laatste 4 a 5 dagen een schimmel doffer hier steeds rondhangt. Maar met haar mee naar binnen ho maar. Zal wel een patat vreter zijn en ja dat serveren we hier niet. Hieronder een foto van de vader 20-174 met de eerste jongen van de 2e ronde. Het zijn 2 kleinkinderen van de 17-207 van wijlen Joost van Dijk . Deze doffer vloog in 2018 3 maal een 1e op de eendaagse fond in de club. Daarvan was ook een 2 NPO tegen 2379 duiven in de afdeling op Chateauroux en een 57 NPO tegen 3661 duiven in de afdeling op Bourges. Wij hebben 2 zonen van deze topper ze zijn wat aan de grote kant maar daarentegen wel een bonk spieren in hun bezit. Morgen code rood dus uitkijken geblazen.  Tot laterzzz 

Witte wereld 

07-02-2021

Wat een witte wereld de winterpret is hier reeds losgebarsten. SNEEUWBALLEN GOOIEN. 

Nieuwe onderkomen 

06-02-2021

Alle jonge duiven hebben reeds hun nieuwe onderkomen betrokken. Ze zijn verdeeld over 3 hokken en hopelijk gaan ze wat laten zien aldaar.  Heb er wel vertrouwen in, ze zijn allemaal bij goede serieuze liefhebbers terecht gekomen. Dus kunnen we van afstand in de gaten houden wat ze komend seizoen gaan presteren.  Er zijn er 10 vorige weekend naar Theake Mulder verhuist in Scharsterbrug . Had ze ff gebracht en werd hartelijk ontvangen door Theake onder het genot van koffie en natuurlijk over onze mooie hobby gebabbeld en ook zeker wat tips opgestoken. Die heeft ze geweldig vlot op eigen naam gezet. Ideaal systeem via de duivensport bond.  En 7 stuks zijn vandaag verhuist naar Gerrit Meijer uit Heino. Woonde eerst in Dalfsen was gestopt met de hobby maar nu gelukkig weer de draad opgepakt en begint weer met de jonge duiven. Heeft in het verleden ook zeer succesvol mee gedaan waaronder ook een 1e in de afdeling met de jonge duiven. En dan zijn er nog 2 jonge duiven vorige weekend verhuist naar Oudehaske bij Ids Silvius.  Die heeft ze gelijk vernoemd namelijk Saakje en Egbert volgens Ids een duivin en doffer dus hoe toepasselijk is dat. Hieronder nog een foto gekregen van Ids dat ze dezelfde dag al in de schappen zaten. De duiven zitten inmiddels al weer heerlijk te broeden op de 2e ronde dus we gaan zien wat dat gaat brengen. Alvast veel winterpret aankomende week tot laterzzz 

Tweede ronde 

23-01-2021

Afgelopen week een tweede broedschotel bijgezet en vandaag zaten de eerste duivinnen er in om vandaag of morgen verwacht ik de tweede ronde bij te leggen. Straks ook maar weer ff wat tabakstelen aanbieden. Vandaag ook alles in bad gehad en daar waren ze ook wel weer aan toe want in een zucht zaten ze allemaal in bad. Een gezond teken, ze hoeven ook niet meerdere malen per week in bad maar 1 keer per week doen we sowieso. Tot laterzzz 

Nieuw vliegprogramma OLR

19-01-2021

Bij de OLR in Portugal waren ze nog niet begonnen met de eerste trainingen. Ik was in de veronderstelling dat ze al een aantal trainingen hadden afgerond maar door de corona perikelen is dat een maand uitgesteld. De planning is nu vanaf 8 februari te starten met de trainingen. Er wordt nu ook regelmatig een filmpje gepost op facebook hoe het gaat rondom de hokken aldaar. Onze 6 ingestuurde toppers zijn er allemaal nog.  Hieronder het nieuwe vluchtprogramma van de Moledo yearlings derby en de hoklijst van onze ingezonden duiven. En de jonge duiven hier groeien als kool. Eind januari kunnen ze wel gespeend worden. De tweede leg zal binnenkort ook wel weer in de schaal liggen . Tot laterzz 

Identiteit 

09-01-2021

Laatste bericht ging over de eerste eieren die uitkwamen. Nu is het alweer zover dat de eerste jonge duiven hun prachtige blauwe ring dragen en met een identiteit door het leven gaan. Afgelopen 7 januari mocht ik de 44 lentes jong aantikken tijd vliegt voorbij zeg. Met de eerste ronde jonge duiven gaat het voorspoedig.  Van die eerste ronde gaan er en 2 tal naar Ids Silvius. En er gaan wat jonge duivinnen van het eendaagse fond soort naar Scharsterbrug naar Theake Mulder. Theake vliegt net als ons ook alleen met de dames. Van de tweede ronde gaat een deel naar comb Wijtsma-Visser uit Terwispel. En 2 stuks naar Brugt Boersma Koudum. Zelf gaan we uiteraard ook wat aanhouden voor een OLR die dit jaar aangeleverd kunnen worden. Bij de OLR van de Moledo yearling derby 2021 hebben ze nu 3 trainingen afgerond.  Tenminste als alles volgens schema loopt kan er niks over terug vinden op de site helaas. Misschien komt er vanaf de eerste vlucht wel pas info dat is begin februari. We wachten af laterzz 

Uit het ei gekropen 

31-12-2020

Laatste dag van 2020 alweer, en de eerste jonge duiven zijn reeds uit het ei gekropen vandaag.  De rest van het jonge spul zal gauw volgen de aankomende periode. De duiven staan er prachtig op en er ligt goede mest met pluimpjes erop dat is altijd een goed teken, tenminste ik zie dat graag.  Ze krijgen ook regelmatig een bad aangeboden waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Tweemaal daags ruim voer van de champion-mix van Embrechts-Theunis en elke dag allround mix uit de emmer van vogro en schoon water uiteraard. Volgende week beginnen de trainingen van onze duiven in Portugal bij de moledo yearlings derby 2021. Begin februari zullen de eerste vluchten plaatsvinden dus ben benieuwd hoe dat verloopt en dat er überhaupt nog duiven van ons aanwezig zullen zijn maar we gaan van het beste uit en wachten af. En hopelijk zal 2021 ons weer gauw naar het oude normale leiden. Beste wensen alvast. Laterzz

Ze zitten heerlijk te broeden 

23-12-2020

Is weer ff geleden maar de duiven zitten allemaal heerlijk te broeden. Er was 1 koppel met 1 ei dat is een duivin van 2015 de moeder van onze teletekst duivin de " 884" . 1 koppel was onbevrucht dat is van onze oudste kweek doffer van 2009 de 156. Was vorig seizoen ook al wat lastig met hem maar uiteindelijk had hij later dat seizoen er geen last meer van . Misschien is het nu wel gebeurt met de bevruchting helaas, volgende ronde maar weer eens proberen. Heb er nu een ei van een ander koppel onder geschoven. En 1 nest was helaas kapot gevochten dus daar ook maar een ei van een ander koppel onder geschoven. De doffer die dit aanrichtte was een erg vervelende klier dus die is reeds verwijderd. Er zijn dus nu nog 13 koppels over die heerlijk zitten te broeden. We kunnen dus de eerste 21 jonge duiven begin volgend jaar verwachten. We wensen iedereen fijne feestdagen voor zover als dat mogelijk is natuurlijk. Laterzz 

Referentie uit Koudum. 

13-12-2020

Enkele referenties van een aantal jonge duiven van ons hok bij andere liefhebbers. We beginnen bij een liefhebber uit Koudum. Brugt Boersma die een herstart maakte afgelopen seizoen op de natour. Hij belde laatst met de mededeling dat hij onze bon had gekocht van onze club. En dat hij zeer tevreden was over de jonge duiven die hij hier eerder had gekocht. Brugt kocht afgelopen seizoen 10 jonge duiven waarvan er nu nog 9 aanwezig waren. Hij kon maar met 3 natour vluchten deelnemen want na de derde vlucht waren ze te kaal om nog in te manden helaas. Maar hij stond na die 3 vluchten bovenaan in de vereniging op de natour en dat is super uiteraard! Hieronder enkele uitslagen uit zijn vereniging. 

NATOUR 34  Kalkar de 20-1048462  vloog in de vereniging.        Een 3e tegen 227 duiven. 

NATOUR 35 Gennep de 20-1048467 en 20-1048466                    2 nestmaten vlogen in de vereniging.                                    Een 4e en 8e tegen 307 duiven .

NATOUR 36 Venlo de 20-1048462 vloog in de vereniging.      Een 4e tegen 368 duiven.                                                             Vond ik prachtig om te horen van Brugt dat hij zo tevreden is met die jonge duiven en hopelijk laten ze volgend jaar weer van hun horen daar in Koudum en omstreken. 

En hier de referentie van Alle van der Wal uit Rottum . Alle is absoluut 1 van de beste liefhebbers van onze vereniging. Hij kreeg van ons in 2019 5 jonge duiven waarvan 2 het uitstekend deden maar 1 er echt uitsprong.  De 19-1208893 een duivin uit ons kweekhok. In 2019 vloog deze dame het volgende bij elkaar 

F32 Chimay de 19-1208893                                         vereniging 4e van de 195 duiven.                                         ACG F 11e van de 845 duiven.                                            Frisia oost 13e van de 1055 duiven                                             Afdeling 11    160e van de 5244 duiven 

N34 Weert de 19-1208893                                                           vereniging 1e van de 470 duiven                                               ACG F1  4e van de 979 duiven                                                    Frisia oost   4e van de 2366 duiven                                            Afdeling 11   39 e van de 18507 duiven   

F37 Rethel de 19-1208888 en de 19-1208893                          vereniging 2e en 3e van de 78 duiven                                       ACG F  6e en 12 e van de 738 duiven                                         Frisia oost  15e en 22e van de 520 duiven                               Afdeling 11     138 e en 202e  van de 3050 duiven. 

In 2020 is de 893 helaas verspeeld op de midfond maar op V23 Sittard  vloog ze nog een 4e van de 471 duiven.               ACG F 1   14 e van de 896 duiven.                                             Frisia oost   39e van de 2418 duiven. 

Hier zijn vandaag de eerste eieren gelegd dus hopelijk zitten er weer een paar van zulke toppertjes tussen.               Laterzz 

Kweek is hier begonnen 

05-12-2020

De kweek is begonnen ze zitten sinds gisteren 04-12-2020 samen. We hadden al een aantal keren voorgekoppeld en dat werpt nu zijn vruchten af. Vanochtend alle bakken open gezet en dat ging op 1 koppel na goed. 1 doffer de 18-771 meent dat die 2 bakken moet gebruiken voor de kweek. Hij neemt het op tegen de 20-162 een jonge doffer via W. Wagteveld. Qua partij zijn ze aan elkaar gewaagd. Maar via een trucje van Willem de Bruijn heeft de 771 de strijd moeten verliezen en zit nu in zijn eigen bak. Wat een kort elastiekje met 2 knijpringen om de pootjes al niet kan oplossen . Vandaag de overige broedschalen in pakken met kranten en nestmatje.  En dan gaan we morgen die schalen plaatsen met wat tabakstelen en de andere broedschalen die er nu in staan verwijderen. Ze zitten er prachtig bij dus we gaan vol vertrouwen de kweek tegemoet. 

Einde verkoop 

02-12-2020

De bonnenverkoop is alweer ten einde van onze vereniging.  De opbrengst is geweldig, totaal 2095 euro ÷ 35 bonnen is bijna 60 euro per bon . Er waren 36 bonnen maar 1 is er om 1 of andere reden teruggetrokken. Zelf ook op een aantal bonnen geboden. Uiteindelijk is het een bon van Wietze Potijk geworden van een late doffer.  Een broer van de vader vloog bij Arjen Terluin uit Hillaard een eerste npo Gien met een westen wind meende ik, een super prestatie op die locatie. Ook werd die doffer 1e duifkampioen midfond afdeling 11 in 2013. Ook nog op een laat schimmel duivinnetje van Jelle Stuurman geboden maar die werd te hoog gegrepen voor ons. Jelle presteert ook elk jaar geweldig 2 NPO Vierzon in 2020 en 3 NPO Sens in 2019. Aankomend weekend ligt in de planning dat we gaan koppelen 

Bonnenverkoop 

20-11-2020

Inmiddels is de bonnenverkoop van onze mooie vereniging ook weer gestart op www.duiven.net  Helaas kan het vanwege die akelige corona omstandigheden niet samen met een tentoonstelling gekoppeld worden. Hopelijk gaat dat volgend wel weer gebeuren want het is toch altijd wel een erg gezellige samenkomst in de wintermaanden. We hebben zelf ook op een bon geboden van Willem Wagteveld want dat is tenslotte de laatste jaren de beste van onze club. Wijzelf hebben ook een bonnetje staan. Het wordt een jonge duif van de 19-860 x 19-865. En nog een jong uitzoeken op het hok dus totaal 2 jongen. Hieronder een foto van het koppel, 1 ding is zeker de vonken spatten er vanaf. De 19-860 is een prachtige blauwe doffer in de hand.  Hij werd bij de jaarling keuring dan ook eerste in de vereniging gekeurd door keurmeester Wim van Dijk . Zijn zuster ook van 2019 vloog bij Alle van der Wal en 1e, 3e, 4e,4e  van de vereniging. Dan de 19-865 deze dame vloog op de midfond afgelopen seizoen een 1e en een 2e in de club.  Dus hopenlijk gaat dit koppel toppers voortbrengen. Tot laterzz 

 

Voorkoppelen en bijlichten

14-11-2020

De doffers hebben allemaal hun keuze kunnen maken wat hun bak betreft voor de komende periode. Dus het voorkoppelen met hun toekomstige partners hebben ze nu ook al 1 keer gehad afgelopen donderdag en dat ging prima. Geen gewonden zoals een bloedbad met daarbij behorende kapotte koppen. We hebben 3 jonge doffers die moesten nog wel ff wennen aan de dames in HUN bak, maar zoals het er nu voor staat heeft de liefde overwonnen. En dat is toch wel een hele belangrijke factor bij het kweken voor de toekomst. We zijn reeds ook met bijlichten begonnen om de hormonen wat op te krikken. En ook voornamelijk zodat we dan in de ochtend voor werktijd en in de avond na werktijd tijdens de kweek nog voldoende tijd door te kunnen brengen om ze te voeren schoonmaken en observeren. Ze krijgen nu maar 1 keer per dag voer maar dat veranderd als er eieren in de schaal liggen. De lampen branden vanaf vandaag van 05.30 in de ochtend tot 17.30 in de avond . Van 17.00 tot 18.00 brand er zachte led verlichting wat het laatste halfuur de schemering nabootst. Dan weten ze dat ze naar hun bakken moeten want een halfuur later is het donker. Het is ook weer een regelmaat die ze heel snel begrijpen. Scheelt ook tijdens de kweek want dan is er minder kans dat ze de verkeerde bak eventueel invliegen. Wat anders nog wel eens tot kapotte eieren of eieren die koud worden kan leiden. Dus al weer een stapje verder richting het aankomende kweekseizoen. Tot laterzz 

Klaar voor aankomend kweekseizoen 

08-11-2020

Dit weekend druk in de weer geweest in het duivenhok . Er zijn nu 2 afdelingen gecreëerd met elk 8 bakken. We hebben 14 koppels totaal hier dus in elke afdeling 7 koppels. We hebben dit zo gemaakt zodat we wat gemakkelijker om kunnen koppelen aankomende jaren. De heren kunnen eerst nog ff uitvechten welke bak van hun wordt in de toekomst.  En 1 afdeling hebben we gemaakt voor de duivinnen als ze even op rust staan. De broedpannen zijn ook weer gereinigd alles weer spik en s(pan). Het geheel staat paraat voor het aankomende kweekseizoen. Deze maand gaan we weer een aantal malen de koppels voorkoppelen zodat ze straks in december/ januari gemakkelijker hun bakken kunnen vinden. De duiven stralen alweer, ze staan er super strak op.  Hieronder een impressie van hoe het er nu uitziet.  Tot laterzz 

Oude topper

31-10-2020

De duiven worden al weer prachtig hier. Krijt witte doppen en het nieuwe verenpak glimt alweer . Vandaag een foto van onze oudste kweker HARM gemaakt . Hij is van 2009 een plaat van een doffer met veel nazaten die het geweldig deden. Hij mag de volgende rondes hopelijk vele toppertjes op deze aardkloot  brengen. 

Geinig

30-10-2020

Eerste OLR

25-10-2020

De eerste jonge duiven zijn vandaag afgeleverd voor de allereerste keer voor ons voor een deelname aan een OLR.. Het is de one loft race met de naam Moledo yearlings championship in noord Portugal. Over een paar dagen gaan ze richting het zuiden. De eerste trainingsvluchten beginnen op 4 januari en dan 9 keer tot en met 1 februari daarna beginnen de races tot en met begin mei.  We zijn benieuwd hoe het afloopt daar. Hieronder kunt u het wedstrijdschema zíen wat er vervlogen wordt. Tot laterzz 

Nieuwe aanwinst 

17-10-2020

Afgelopen week hebben we een duivin weten te bemachtigen genaamd " SUPER WOLFFINE"  van het soort Comb W en J . Koelma. We hebben haar over kunnen nemen van Jan Valk uit Joure die helaas wegens gezondheidsredenen drastisch moet inkrimpen. 

Het betreft een halfzus van de "ERICA " . van W. en B . Wagteveld. 

Deze duivin vloog een 1e NPO Nantuil 8582d.                       3e NPO Issoudun 3319d .5e NPO Blois 738d. SUPER WOLFFINNE en ERICA hebben dezelfde moeder . Namelijk   "SUPER GIRL" welke reeds moeder is van 11 x een 1e prijs.

Vader van SUPER WOLFFINE (WOLFF) is weer een volle broer van "ANASTASIA" deze geweldige dame vloog oa. 2e Boxtel 7472d , 14e NPO Pithiviers 6714d.                            19e NPO Chateauroux  3534d .                                              29e NPO Chateauroux 2809d.

Dus (hopelijk) een nieuwe aanwinst. Hieronder de stamboom. Tot laterzz 

Laatste vlucht alweer 2020. En een terugblik over afgelopen seizoen van ons bij duivensport Heerenveen EO.

12-09-2020

Seizoen is na vandaag alweer ten einde, de tijd is als een razende voorbij gevlogen . We begonnen ook wat later maar we konden tenminste onze gevleugelde vrienden inkorven met een protocol en dat werkte prima.  De kantine kon op een gegeven moment ook weer haar deuren openen en dat is ook een zeer belangrijk onderdeel van het clubgebeuren. Op moment dat ik dit verhaal schrijf zijn onze duiven onderweg van hun laatste vlucht. Heb vorige week de koppels reeds op papier gezet voor volgend jaar. Dat zijn 14 koppels vliegers plus kwekers dus deze winter verblijven er 28 duiven totaal.  Volgend jaar wordt er niet meegedaan aan de wedstrijden in de club maar wordt er alleen gekweekt.  We willen eens een keer een eenhoksrace uitproberen welke precies (nog geen idee) zal wel zuid Europa worden. Voor de rest een prima seizoen gehad met de dames want dat was het enigste geslacht wat moest strijden voor ons . De jonge duiven was bagger eigen schuld natuurlijk, heeeel veel kwijt en vlogen voor geen meter helaas. Maar de oudere dames hebben het prima gedaan waarvan bijna allemaal jaarling duivinnen. Hieronder de resultaten van ons in de vereniging . En het mooiste resultaat dit seizoen was grootmeester in afd 11 op M25.

 

 

Hieronder de stand jaarlingliga 

Chris

09-02-2020

 Afgelopen week kregen wij het zeer trieste nieuws dat onze duivenvriend Chris Olde Agterhuis op 55 jarige leeftijd veel te jong en te vroeg is overleden. Wij wensen Sietske en kinderen dan ook heel veel sterkte toe de komende periode.                        Inmiddels zitten hier de eerste vliegers ook al met jongen. Gisteren waren de eerste uitgekomen, er was 1 koppel van de 14 dat maar niet op eieren wou komen maar die hebben uiteindelijk een dikke 2 weken later ook nog gelegd. Daar schuiven we maar 2 kunsteieren onder. Want 07-02 leggen en 08-02 de eerste jongen daar zit wat te veel tijdsverschil in en dat brengt het trainingsschema in de war. Rond 26 februari worden dan de duivinnen naar hun eigen verblijf ondergebracht.   Kunnen de heren de jonge duiven verder grootbrengen en kunnen we weer rustig beginnen met de eerste trainingen. Want een dikke maand later gaan de eerste traningsvluchten alweer van start. En daar willen wij ze dan wel weer klaar voor stomen. Gr laterzzz

Het vliegt voorbij 

26-01-2020

Het vliegt voorbij ,de eerste lichting jonge duiven zitten alweer in de ren om de omgeving te verkennen. En de eerste vliegers zaten na 7 dagen gekoppeld te zijn al op eieren. Dat was afgelopen dinsdag en in 4 dagen zaten 12 van de 14 koppels op eieren dus dat gaat super. De meeste kweekkoppels zitten ook net weer op eieren. Dus al met al gaat het erg goed hier en zit in no time het jonge duivenhok weer vol. Tot laterzz 

Eerste jonge duiven gespeend en nesten bouwen 

18-01-2020

Gisteren alle broedschalen van de vliegers voorzien van het laatste nieuws (kranten) en nestmatje. En vanochtend hebben we de kooien klaar gezet samen met Henk Bles en Douwe Visser voor aankomende vrijdagavond voor een jaarling keuring. Deze keuring wordt gedaan door Wim van Dijk dus dat wordt weer een leuk samenzijn en een leerzame avond. Vanochtend ook wat stro aangeboden aan de vliegers dus de nesten worden verder zelf afgemaakt door de lovebirds. Er zijn er die nog niet veel hebben gebouwd terwijl andere er al mooie creaties van hebben gemaakt. Tevens de eerste lichting jonge duiven gespeend in de leeftijd van 22 tot 25 dagen oud. Altijd weer een mooi moment. Tot laterzz 

Vliegers ook gekoppeld 

 

15-01-2020

Gisteren 14 januari de 14 vliegkoppels reeds gekoppeld. Gisteren vrije dag vanwege het slechte weer dus net na 12.00 in de middag de duiven opgesloten in hun toekomstige bakken / liefdesnestjes. Ongeveer van 14.00 tot 17.00 uur de bakken per 2tal open gezet en dat ging super alles zat keurig waar ik ze wou hebben . De lampen branden tot 19.15 dus daarna weer ff gecheckt in het donker of ze nog wel degelijk in hun eigen bak zaten en dat was het geval op 1 na.  Want 1 duivin had wel zin in een trio en dat zag de desbetreffende doffer ook wel zitten maar heb haar weer netjes terug gezet bij haar partner en daar zat ze vandaag ook nog bij dus alles op zijn plek. Dat voorkoppellen afgelopen maanden is echt een aanrader! We hebben nog 2 reserve duivinnen maar die zitten straks eerst gewoon bij de jonge duiven in. Aanstaande vrijdag worden de broedschalen weer ingepakt met kranten en nestmatje en uiteraard wordt er weer wat stro aangeboden. Dus kunnen ze maar raak bouwen en broeden. De meeste vliegkoppels zullen deze keer 1 jonge duif grootbrengen want anders wordt het toch echt te veel van het goede. Een ruime 40 a 45 jonge duiven is toch wel de max híer. Als we dan met start kunnen aanvangen met ongeveer 35 stuks dat zou dan mooi zijn. Dus 2 rondes van de kwekers en een 14 / 16 van de vliegers. Tot zover weer een update vanaf hier. Hieronder alle koppels op de foto Gr en tot laterzz 

De eerste ringen zitten om de pootjes 

02-01-2020

Gisteren en vandaag de eerste jonge gevleugelde vrienden mogen ringen. Van de eerste ronde van de kwekers zijn er straks 16 jonge duiven. En de kwekers met jonge doen het SUPER het jonge grut groeit als kool . Geen gemekker in de schalen dus dik tevreden. 

Aankopen,aanwinsten? De tijd zal het leren.

30-12-1019

Hier enkele stambomen van duiven die we dit jaar hebben aangeschaft voor de verdere toekomst. Een prachtige blauwe duivin NL 14- 1595944 hebben we gekregen van sportvriend Henk Bles waar we al meerdere toppers van hebben zitten. De laatste aankoop komt van Nico & Ivo van der Veen. Hopelijk worden deze aankopen aanwinsten, de tijd zal het leren. Meestal kwamen de betere van de gekregen duiven maar wie niet waagt wie niet wint. Vandaag ook de 16 duivinnen en 14 doffers laten enten tegen paramixo dus dat hebben we ook maar weer gehad voor het nieuwe seizoen.    Groetjes en goed uiteinde.

Seizoen 2020 hier al bezig. 

Na een ruim half jaar maar weer eens wat neertikken. Seizoen 2019 is alweer een tijdje voorbij maar seizoen 2020 is bij ons alweer volop bezig want afgelopen maand  (29-11-2019) hebben we onze kwekers weer bijelkaar gezet. We hadden ze de afgelopen maanden al een aantal keren bijeen gezet om ze te laten wennen aan het feit dat ze later samen gekoppeld hopenlijk weer een prachtige ronde winterjongen groot te brengen. Inmiddels zitten ze nu ook al heerlijk te broeden. De vliegers staan er ook prachtig op dat zijn 14 koppels aankomend seizoen. De hokken worden eenmaal per week schoongemaakt en eenmaal per week hun bad. Ze zijn goed door de rui gekomen op een enkeling na hebben ze alle pennetjes gestoten. De vliegkoppels worden waarschijnlijk gekoppeld met de tweede ronde van de kwekers, maar dat kan zomaar eerder worden ( gebeurt meestal) we kijken dan ook een beetje naar tijd die we dan hebben en de temperatuur. Aankomende 28 december hebben we weer onze jaarlijkse tentoonstelling in de vereniging. Altijd weer een gezellig samen zijn met gelijk gestemde van deze geweldige hobby. Beetje vroeg maar vanaf hier alvast fijne kerstdagen en een geweldig 2020 toegewenst . Met vriendelijke sportgroeten Comb Mulder van den Bos

Leren drinken 

Afgelopen zaterdag de jongen ook een paar uren aan de wedstrijd mand laten wennen. 

Fenomenale landing

02-06-2019

Alweer een week voorbij en deze zaterdag 1 vluchtje gehad.  Het werd een midfond vlucht vanuit Chimay . In de vereniging werden totaal 339 gevleugelde vrienden ingemand. Wijzelf hadden 10 duivinnen uitgezocht 4 kregen rust 3 waren vorige week te laat kwamen op zondag en 1 wou graag een ei leggen. De verwachting was niet al te best want het zou een waaier worden nou dat viel wel mee achteraf. Om 07.00 klonk het startschot voor onze duiven en die moesten 343 km afleggen voor ze de antenne aan konden raken. Ze haalden lang geen 100 km per uur en dus moesten we nog ff langer wachten dan we in eerste instantie verwachte. Op 10.51 zagen we 1 over ons hok vliegen, helaas niet 1 van ons. Toen om 10.54 kwam onze aangewezen jaarling duivin als een raket uit de verkeerde hoek dat wel maar met een fenomenale landing en drang naar de klep en toen naar haar geliefde die haar geweldig heeft ontvangen. Ze behaalde een keurige 5e plek in de club waar we zeer content mee zijn de rest had wel wat vlotter kunnen  arriveren maar ach alles in een uur thuis en 5 van de 10 op de uitslag dus we zijn wel tevreden hoor. Willem Wagteveld pakte ruimschoots de overwinning deze keer van harte.  Morgenavond gaan we inkorven in de club voor een training vanuit Heino deze keer gaan de doffers mee want die gaan we spelen op de supervitesse. En heel misschien gaat het jonge spul ook mee de baan op naar Heino maar dat is nog niet zeker dat beslissen we op het laatste moment. We hebben ze met vanochtend erbij nu 4 keer opgeleerd en zijn gelukkig nog maar 1 verloren dus ze zijn wel in goede doen zeg maar. Op naar volgend weekend dan weer dubbelvluchten dus ze kunnen dan weer aan de bak KNALLEN. 

Dubbelvlucht gehad pfff

26-05-2019

Goedendag allemaal.  Gisteren voor de eerste keer dit jaar 2 vluchten op 1 dag namelijk 1 vitesse vlucht vanuit Heusden-zolder en 1 fondvlucht vanuit Troyes.  We konden eerst 's ochtends de vitesse duiven opwachten. Er werd afgelopen vrijdag 296 duiven ingemand door de club waarvan 15 van ons hok. 11 doffers gingen dit jaar voor de eerste mee met de vrachtwagen en 4 duivinnen die in het ritme zaten. En inderdaad 2 van de 4 dames kwamen op de uitslag voor de rest niet maar ze waren wel allemaal present dus die hebben de vuurdoop overleefd. De winnaar hiervan werd Jelle stuurman met ook een prachtige serie geklokt harte gefeliciteerd. Op naar de middag dat werd een lange zit. Er werd op die fondvlucht 201 duiven ingekorfd door onze leden een mooi aantal voor de fond. Ook waren er nog 26 duiven ingekorfd door 3 leden uit St Nyc. Het werd een echte zeggen ze dan, nou echt wel wij hadden er 10 voor uitgezocht en 's avonds bij het klok afslaan misten wij er nog 6 pfff waarbij ook de aangewezen duiven. Uiteindelijk met vanochtend erbij zijn ze allemaal weer op apel gelukkig, maar ze kregen het niet cadeau. Winnaar op de fond werd Willem Wagteveld van harte gefeliciteerd.  Alle duiven vandaag voor het eerst dit jaar een belga magix opgestoken. Baat het niet schaad het niet.  Uitslagen voor ons was op vitesse plaats 33 en 2 van de 15 op de uitslag. Dan de fond dat werd plaats 15 en 3 van 10 op de uitslag. Gisteren misten er nog veel duiven in de club en ook veel gehoord van we zijn de besten nog kwijt ja wij ook zo dacht ik eerst.  Maar bij onze eerste 4 op de fond zaten 3 jaarlingen dus zijn die BETER dan die andere toch! Tot volgende week groetjes 

 

 

Te laat 

19-05-2019

Goedemiddag allen. Alweer een week voorbij en de tweede midfond alweer achter de rug dit keer vanuit Chimay België.  Vrijdag werden in de vereniging 456 duiven ingekorfd door 26 liefhebbers waarvan 14 dames van ons hok. Ze voelden weer goed aan en de training was ook erg goed afgelopen week. Maar dat blijkt nogmaals geen garantie voor een goed resultaat op de vluchten waar ze het toch daadwerkelijk moeten doen. Had wel graag gezien dat er al wat vorm was maar de vorm is er gewoon nog niet zullen we maar denken.  Het werd plaats 49 wel de aangewezen dame maar gewoon een 15 minuten te laat. De eerste plaats afgelopen weekend was voor Hatty Roest van harte gefeliciteerd .Volgende week zijn er 2 wedstrijden 1 vitesse en 1 dagfond. Er gaan er 10 mee naar Troyes in Frankrijk en een 15 stuks op de vitesse naar Heusden-zolder in België.  Op de geliefde fond gaan dus 10 ervaren dames mee en op de vitesse 11 jaarling doffers en 4 duivinnen. De jaarling doffers gaan dan voor de eerste keer dit jaar de baan op dus daar wordt niet al te veel van verwacht maar we laten ons graag verassen. We gaan er weer vol voor dus we zullen zien. Vanochtend aan het einde van de ochtend hebben we voor de eerste keer de jonge duiven gelapt op een afstand van ongeveer 2 kilometer. Dat is altijd weer een spannend moment vooral voor Saakje die was heel erg zenuwachtig om haar kroost voor het eerst los te laten. Maar alles was gelukkig voor dat wij thuis waren alweer aan het ronddraaien boven het hok. Dus les 1 geslaagd , en met wat grotere stappen in kilometers deze lijn hopelijk doorzetten. Op naar de eerste donderdag inkorven. Groetjes 

Ze zag er super uit maar helaas weg 

12-05-2019

Goedendag allen. Alweer een week voorbij en nu werd het een midfond vlucht.  In de vereniging werden afgelopen vrijdag 520 gevleugelde vrienden ingekorfd en dat is een prachtig aantal, waarvan 15 van ons hok.    De voorspellingen waren weer niet goed voor dit weekend in en rondom België. Maar dat bleek uiteindelijk (weer) gelukkig mee te vallen. Prachtig eerlijk duivenweer en ze werden ook om 10.00 's ochtends gelost vanuit Quievrain. Afstand voor ons 323 kilometer. Met een stevige wind vanuit het noorden moest er wel echt gewerkt worden. En inderdaad ze kregen het niet cadeau. Wij zagen de eerste bij ons over vliegen omstreek 14.50 en toen moesten wij helaas nog 7 minuten wachten voor er bij ons 1 arriveerde. Dat was dame 16-884 om 14.57 op de klep en plaats 19 in de club met 7 van de 15 in de prijzen nog redelijk geklokt maar het mocht wel wat eerder. De 884 hadden we elke week tot nu toe nog aangewezen gezet maar ze kwam steeds als 3e 4e of 5e nu dus wel 1e,dus deze keer een andere duivinnen bovenaan gezet. De 17-862 en ook de 16-252. 14 van de 15 thuis en wie ontbreekt er, de 252 helaas en erg jammer. Ze zag er super uit en voelde vrijdag geweldig  aan dus die verwachten we niet meer. Willem Wagteveld werd weer 1ste en dat ook ruimschoots zijn 2e duif kwam 7 minuten later maar werd nog 2e in de club. Van harte gefeliciteerd. En dan de jonge duiven Saakje heeft ze er super op staan ze trainen geweldig er zijn er (nog) 34 .bij het binnen roepen komen ze ook in rap tempo dus zijn ze wel gezond op dit moment , kan zo omslaan weten we maar al te goed maar dat word goed in de gaten gehouden. Nog een ding we zijn ook alweer een 4 weken met de doffers aan het trainen. Ik wil ook graag de jaarlingen mee hebben om te weten wat die eventueel nog in hun mars hebben. Dus vorige week en vandaag zijn die ook al gelapt dus die kunnen mooi mee op de super vitesse en heel misschien dat we de natoer ook mee gaan doen. Op naar volgende week dan weer een midfond dus gaan we ze weer klaarstomen. Tot de volgende keer groetjes. 

Hieronder de doffers afgelopen zaterdag in afwachting van hun wederhelft.

Voer

05-05-2019 update

Ze vinden het heerlijk en krijgen elke dag 80% championmix aangevuld met de 20% npo mix en elke dag bak allerhande van vogro. Ze worden altijd allemaal rijkelijk gevoerd hier, vooral met het oog op de verdere vluchten hopenlijk mooie uitslagen te kunnen maken. 

Hierboven de duivinnen 

Hieronder de jonge garde 

Hieronder de doffers 

Zo moeder zo dochter 

05-05-2019

Goedendag allen.  Gisteren alweer de derde vitesse vlucht mogen beleven vanuit het Belgische Heusden-zolder. De vooruitzichten waren slecht voor het hele weekend en dat was te merken vrijdag bij het inkorven van de duiven. Er kwamen 25 liefhebbers met in totaal 459 duiven, 85 minder dan vorige week. Maar nog een prima aantal als je keek naar omringende verenigingen. Wijzelf hadden al onze 15 duivinnen weer meegegeven in de goede hoop dat ze zaterdag toch het luchtruim in werden gestuurd. Die hoop werd bevestigd want zaterdagochtend om 08.00 mochten de 16.456 duiven van afdeling Friesland weer naar hun hok.  Voor ons is dat een afstand van 217 kilometer.  Met een stevige  oplopend frisse NNW wind en wat buien onderweg werd berekend dat er wel eens geklokt kon worden rond 11.00. En dat was bij ons ook het geval met enorme drang kwam de 17-862 aangestormd en pats op de klep het systeem gaf aan 11.00.31. En dat bleek een prima tijd in de vereniging het werd plaats 6. En haar dochter de 18-762 kwam er redelijk vlot achteraan met een tijd van 11.02.29 wat de 9 plek opleverde. Totaal 9 van de 15 in de prijzen en alles weer thuis dus ik ben dik tevreden mijn wederhelft daarintegen niet het moet nog sneller dus nog ietsjes harder poetsen. Willem Wagteveld pakte de eerste prijs en kreeg ze ook super van harte gefeliciteerd. Volgende week alweer de eerste midfond vlucht vanuit Quievrain België dan komt er weer wat meer afstand in voor ons hok betekent dat 323 kilometer. Succes met poetsen allemaal groetjes .

Weert 

28-04-2019

Goedendag allen. Gister alweer de 2de vitesse vlucht mogen beleven vanuit Weert. Helaas geen ideaal weer om onze gevleugelde vrienden op te wachten frisjes en wat regen. Maar er kwam een droge periode om ze te lossen en met een zuidelijke wind kwamen ze toch nog los om 11.40. Dacht zelf dat ze omstreeks 13.35 toch wel konden arriveren maar dat bleek toch iets later voor ons het werd 13.45.59. Een jaarling duivin vanuit de verkeerde richting dus door gevlogen kwam als eerste na een 4 tal rondjes draaien op de klep. Gewonnen dus van de ervaren duivinnen die als 3de en 4de aankwamen 2de was namelijk ook een jaarling duivin. Het werd plaats 25 in de club tegen 544 medereizigers. Dus nog niet tevreden maar het bleek ook een rare vlucht achteraf bekeken . De meeste liefhebbers hadden bij het klokafslaan nogal wat vacatures open staan. Wij hadden ze gelukkig allemaal weer thuis om 17.45 kwam de laatste toen kon het klepje dicht. We hadden 15 dames mee en hadden 8 daarvan in de prijzen dus dat was prima. We hebben deze keer ook een zak voer gewonnen dus uiteindelijk een prima weekend . Raymond de Vries werd eerste in de club van harte gefeliciteerd. Vanochtend hebben we de geslachten weer gescheiden en zijn daarna weer allemaal in bad geweest. Op naar volgende week het lijkt dan een wind uit de noordelijke hoek te komen en daar houden we van. Oppoetsen maar weer en volgende week nog iets vroeger hopelijk. Groetjes 

Pannenkoeken 

21-04-2019

Goedendag allen . Gisteren de eerste vitesse gehad nou dat was voor ons niet best maar geen paniek er volgen nog zo veel vluchten gelukkig.  Wij hadden als vereniging 537 duiven mee naar Deurne en 17 duivinnen van ons. Prachtig weer op zaterdag en een oosten wind werden de duiven gelost om 09.30. Dus toen kon het wachten beginnen.  Uiteindelijk na verschillende duiven langs zien vliegen kwam er op 11.51 een jaarling duivin aangestormd alsof ze eerste was van allemaal. Prachtige landing maar 10 minuten te laat voor een eerste plek, ze werd 67 ste van 537 duiven dus dat was te LAAT. 5 van de 17 in de prijzen met nog net de getekende in de punten. W & B Wagteveld ging met de overwinning aan de haal van harte gefeliciteerd. We missen ook nog 2 duivinnen de 2 laatjes van vorig jaar hopelijk kerel ze snel huiswaarts om weer op krachten te komen voor volgende week.  Joost van Dijk zat ook niet vroeg en zei gisteren alweer de bekende spreuk, de eerste pannenkoeken binne foar de bern en daar sluit ik me deze keer maar bij aan. Op naar volgende week. Fijne paasdagen allemaal en geniet ervan. Groetjes 

No swet

14-04-2019

Goedendag allen. Gisteren dus geen vlucht, afgelast geen probleem no swet . We brengen ze vandaag wel ff een eindje weg om ze in het ritme te houden/brengen. Heerlijk weer vanmiddag dus maar richting polder met de dames. Aanstaande dinsdag is er ook een africhting met de afdeling maar dat zien we niet zo zitten. Vanochtend alles alweer in bad gehad. Dus ze glimmen nu nog meer dan ze al deden haha. Gisterochtend konden de jonge duiven ff los dus kon ik zelf ook mooi ff bewonderen hoe Saakje het met het jonge spul doet. Perfecto mundo gaat dat ze zijn bijna allemaal buiten en de oudsten  maken al mooi wat rondjes. Ze heeft ze ook behoorlijk tam en maken in het hok zelfs ruzie met elkaar wie op de schouders en handen mag zitten. Het binnen roepen gaat ook zeer vlot dus ik bemoei me (bijna) nergens mee. Alleen de hoeveelheid voer en ik mag het rolgordijn om 17.00 naar beneden trekken voor de verduistering. Die is begonnen begin april en eindigt weer eind mei. Zo eerst ff wat eten en dan met de duivinnen op pad, doffers klaarzetten voor ontvangst. En gaan met die banaan. Krekt echt no. Groetjes 

Update

En de laatste is ook weer thuis op 15.35 , 24 uren later maar deze late duivin heeft hopelijk weer wat opgestoken van de training 

Trainingsvlucht Gennep

07-04-2019

Goedemorgen allen. Vrijdagavond werden er in de club 428 duiven over de antenne ingekorfd en er kon zaterdag heerlijke taarten gewonnen worden. Alle klokken en chipringen konden zo mooi ff getest worden en dat verliep prima op een enkele chipring na en 1 klok die wat haperde maar na opnieuw aangesloten weer verder kon. De reis voor onze gevleugelde vrienden ging naar lossingsstation Gennep voor ons een afstand van ruim 143 kilometer.  Een vroege lossing zat er niet in helaas maar uiteindelijk konden ze 's middags om 13.45 het luchtruim in met Oost zuidoosten wind. Om 15.28 kwam er 1 aan vanuit het oosten en er kwam 1 op hetzelfde moment uit het zuiden prachtig gezicht. Maar ze hielden elkaar ff in de lucht maar op 15.29 na enkele rondjes gingen ze dan toch naar beneden om de landing in te zetten. Goed voor plek 12 en 15 in de vereniging.  Prima resultaat we hadden 17 duivinnen mee waarvan 8 op de uitslag de jonge garde van vorig jaar kwamen wat later waarvan bij het klokafslaan nog 3 misten. Bij die 3 achterblijvers  2 laatjes zonder ervaring en 1 jong met ervaring. ,S avonds 1 laatje weer terug en vanochtend het jong met ervaring dus nog 1 vacature open. W & B Wagteveld ging er met de overwinning vandoor van harte . Vandaag weer baddag de duivinnen hebben het net gehad en er werd gretig gebruik van gemaakt nu de rest nog ff en op naar volgende week. Gr  

Van alles en nog wat. 

16-03-2019

Een hele goede middag allen. Van alles en nog wat is er al weer heel wat gebeurt rondom de duiven sinds het laatste bericht op 02-02. Het gaat crescendo hier op de Anjelierstraat. Heb besloten om dit jaar te focussen op de duivinnen en de jonge garde. Dus ja alleen de dames mogen het gaan doen, de weduwnaars hebben dus rust als het gaat om het trainen en wij dus ook 1 ploeg per dag minder om te trainen , geen rust wat betreft hun vrouwelijke wederhelft te motiveren om straks als een speer naar huis te knallen. De dames zijn al een week of 3 a 4 dagelijks los om hun vleugels te strekken.  Maar dat strekken is inmiddels al over gegaan in gaan met die banaan. Elke zondag een bad voor alle gevleugelde vrienden en ze staan er ook prachtig op. Inmiddels is de champion-mix ook aangevuld met npo-mix en dagelijks allerlei mineralen mix. Het aantal jonge duiven staat nu op 35 voor eigen gebruik en dat zal hopelijk voor aankomende seizoen genoeg zijn. Er zijn ook 2 op een bon naar Gerben Wijtsma gegaan en er gaan nog 6 van ons kweekhok naar Harm van der Wal . Het schiet al lekker op richting de eerste vluchten we hebben er maar wat zin en heb zo'n vermoeden de dames ook. Aanstaande 22 maart hebben we in de club weer een duivendokter 's avonds om een keeluitstrijkje en mestonderzoek te laten uitvoeren waar wij ook gebruik van maken. Wil graag voor de zekerheid als er wat aan mankeert nog iets aan kunnen doen. En dan vorige week, er kwam een duivin die we al bijna een jaar kwijt waren de 17-873 ze zag er prachtig uit dus een goed plekje gehad natuurlijk, erg jammer dat liefhebbers dit doen maar ja het zij zo . Ze werd verspeeld op Deurne in april en ja wat moet je daar dan mee?  Nou simpel onze figurita een doffertje met de naam Figuur die bij de jonge duiven inzit was wat eenzaam. Dus een uitgelezen kans om hem deze verloren dame aan te bieden en wat gebeurt er liefde op het eerste gezicht binnen letterlijk een halve minuut. Zaten ze te krioelen. Een uitstekende motivatie om haar ook weer in te schakelen voor het spelletje we zullen het zien.    Groetjes tot de volgende keer. 

Op eigen benen 

02-02-2019

De eerste 12 jonge duiven van de kwekers staan reeds op eigen benen altijd weer een mooi moment . Ze staan er prachtig op en nu maar hopen dat er weer enkele toppers bij zitten . Er liggen nog 23 van de kwekers en vliegers maar die moeten nog ff geduld hebben. Ze vreten allemaal als dokwerkers dus de blauwe bekende zakjes gaan er hard doorheen. 

05-01-2019

Laat ze maar komen 

 Allereerst de beste wensen voor iedereen en een gelukkig maar vooral gezond 2019 toegewenst.  Kon het toch niet laten om de vliegers ook maar vast bijelkaar te zetten afgelopen week. Was toch nog een week thuis dus ook mooi de tijd om het in de gaten te houden. Een maand eerder dan eigenlijk gepland maar ook een maand eerder klaar daarmee. Ben niet zo'n fan van het kweken namelijk. Het mooiste van het kweken vind ik het samenstellen van de koppels en als laatste het spenen van de jongen daarvan. Over ongeveer 4 dagen liggen de eerste jongen bij de kwekers in de schaal. Laat ze maar komen 

24-12-2018

Alvast hele fijne dagen toegewenst allen.

Alles komt weer op z'n pootjes terecht. 

18-12-2018

Hallo allen mede duivenliefhebbers vrienden en andere geïnteresseerden misschien. Daar zijn we weer eens een keertje.  En nee het staat hier niet stil hoor alles gaat prima met onze gevleugelde vrienden. Afgelopen seizoen de laatste 2 jonge duiven vluchten over geslagen. Om nog wat over te houden in het begin al aardig wat jongen verloren dus we vonden het wel best zo. Met de resultaten van de jonge duiven ook niet tevreden dus nog een reden om eerder te stoppen met het afgelopen seizoen.  Met de oude duiven prima tevreden Generaal oud werden we uiteindelijk 5e onaangewezen en 3e aangewezen. Maar we moeten volgend seizoen toch wel weer veel harder, en daar gaan we weer vol voor natuurlijk. Na de laatste vlucht die we hadden ook gelijk al de duiven er uit gedaan die niet voldeden. Dus we zijn nu op 14 vliegkoppels iets minder kwa aantal maar niet kwa kwaliteit hopelijk . Er zijn 16 bakken maar die moeten niet vol hoor.  Is wel zo lekker iets minder. De kwekers ( 9 koppels )zitten ook  al sinds 8 december bij elkaar. Het voor traject was ook al vroeg begonnen hier op de Anjelierstraat . Eigenlijk gelijk na onze laatste vlucht alle koppels op papier gezet zowel bij de kwekers als de vliegers.Toen de natoer nog moest beginnen waren wij al met 2019 bezig.  En dus de afgelopen maanden zijn ze ook al z'n 5 keer allemaal voorgekoppeld.  Dat is echt een aanrader werkt heerlijk. Kom zelf sinds afgelopen donderdag de 13de niet meer in het hok. Hobby gerelateerd ongelukje gehad namelijk. Na het eten omstreeks 18.30 ff bij de kwekers kijken hoe het daar verliep. Aarde nacht natuurlijk en bij het uitstappen van ons hok ging het mis. Stapje uit het hok is maar 20cm hoog maar als je verkeerd met slippers op de hoek van een rooster stapt dan kan je je 5de middenvoetsbeentje breken en zo geschiede. KRAK gips klaar pootje omhoog. Maar Saakje doet het geweldig met de verzorging zowel voor de patiënt:)als onze duifjes.   want zij kon mij vertellen dat ze uit haar handen begonnen te eten. Dus alles komt toch weer op zijn "pootjes" terecht ;)

EN AANKOMENDE 28 DECEMBER TENTOONSTELLING BIJ ONZE MOOIE CLUB. GEBOUW GAAT OPEN OM 19.00 EN ER IS EEN MOOIE BONNENVERKOOP OP BONNENVERKOOP.NL. EINDVERKOOP ZAL OM OMSTREEKS 21.00 UUR BEGINNEN. 

 

 

Een mooie midfond gehad 

01-07-2018

Gisteren een mooie midfond vlucht vanuit Laon gehad . Voor ons een afstand van ruim 404 kilometer we hadden weer 10 stuks uitgezocht. Ze werden al om 06.45 gelost met prachtig weer en een oost noordoosten wind.  Het werd een redelijk zware midfond. Omstreeks 12.47 zagen we de eerste duiven maar daar was niet 1 van ons bij helaas we moesten toen nog ff een 7 minuten wachten voordat een jaarling doffer zich hier melde. Het werd uiteindelijk een 9de plaats tegen 225 duiven in de vereniging. Met 4 van de 10 in de prijzen zit er weer een stijgende lijn in dus we zijn weer tevreden. Winnaar in de club werd Hatty Roest. Van harte gefeliciteerd Hatty. Onze vrienden uit de Westereen Joh en Marcel Postma pakken de overwinning in de afdeling klasse gedaan. Uiteraard zijn daar gisteren ook de felicitaties naar toe gegaan. Van deze beste mannen hebben we ook nog 5 stuks op het kweekhok en het toeval wil dat onze eerste van gisteren hun bloedlijnen door de aderen hebben. We gaan ons nu klaar maken voor Bourges waar er een 9 stuks heen gaan 6 hiervan hebben afgelopen weekend vrij gehad om zich op te laden voor de fondvlucht. We hebben er zin in en gaan er vol voor. 

KIPPENVEL MOMENT!

Update 24-06-2018

Yes ze is terug. Was onderweg vanochtend eerst bij Tjeerd Voolstra de klok en uitslagen brengen. Toen naar Hatty Roest want die had nog eventueel nog medicatie voor coli mocht het nodig zijn. Nou dat was wel nodig want er zitten nog meer die behoorlijk in elkaar zaten. Eenmaal bij Hatty vroeg hij of die goede duivin al thuis was, nee zei ik dat wordt hem ook niet meer denk ik. Die woorden waren amper koud, toen ging de telefoon het was mijn betere wederhelft die zei dat de 884 ook thuis was gearriveerd. KIPPENVEL MOMENT.  Bedankt Hatty hopelijk knappen ze gauw op.

Wat een klote weekend!!!!

24-06-2018

Wat een klote weekend hebben we hier helaas moeten beleven. Kijk 2 keer laat op de vluchten is nog niet zo erg maar dat onze geliefde duivin de 884 van 2016 nog achter gebleven is dat is het ergste van dit weekend. Hopen doen we nog een heel klein beetje op een terugkeer of een berichtje waar ze is gestrand. Maar we gaan van het ergste geval uit. En dan ook nog de jeugdige gevleugelde vrienden die hebben te maken met een coli uitbraak.  Helaas ook al 2 moeten ruimen. Kan er ook nog wel bij pffff. Maar er waren ook winnaars dit weekend allereerst op Sittard deze overwinning ging naar Ale van der Wal die de eerste plek opgeëist heeft van de 235 duiven die mee waren van onze vereniging. Van harte gefeliciteerd Ale super gedaan. En dan nog de vlucht vanuit Sens daar hadden we als vereniging 131 duiven op ingekorfd. Het werd ook een echte fondvlucht met zware kopwind maar prima duivenweer. Hier ging de hoofdprijs naar Dikkie de Jong ook een prachtige prestatie van Dikkie. Van harte Dikkie klasse gedaan. Kijk op de vitesse hadden we geen hoge verwachtingen maar op Sens stonden ze er prima op bij het inkorfen dus dat was een behoorlijke domper. Ze zijn gewoon niet goed genoeg geweest dus eerst maar ff opladen voor de volgende fondvlucht. Zoals het er nu naar uit ziet word er niet ingekorfd op de aankomende midfond vlucht. Maar dat bekijken we donderdag nog wel hoe ze er op staan.  Dus nog een slag om de arm wat betreft aankomend weekend.  

Troyes staat nu op het programma. 

17-06-2018

Morlincourt stond er dit weekend op progamma . Voor ons een afstand van ruim 428 kilometer. Wijzelf hadden uiteraard weer 10 meegegeven en in de vereniging werden totaal 239 duiven ingekorfd. Er stond een zuidwesten wind dus dat kon nog wel eens rap gaan. En dat bleek ook behalve op ons hok lieten ze het afweten helaas. Plaats 42 werd het uiteindelijk dus slecht met slechts 2 duiven in de.punten. grote winnaar werden W en B Wagteveld. Met een hele rappe duif die in de afdeling ook een super knappe 4de plek pakte.  Ook pakte hij vandaag op St Vincent en mooie top 10 notering in de afdeling dus dubbel van harte Willem klasse gedaan. Gisteren ochtend vroeg om 09.15 stond er een liefhebber uit Hilversum op de stoep. Ik had hem vrijdagavond gebeld met de mededeling dat een bonte doffer uit 2017 bij ons was gearriveerd. Dolgelukkig was de beste man en zo was hij er de volgende dag al.  Deze meneer is samen met 2 zwagers Comb Schlotter van Wettum uit Hilversum. Hadden vorige zondag een beroerde vlucht gehad met 6 kwijt van de 16. Waaronder de 222 die bij ons zat en ook een groot gemis de 292. Die 292 vloog op 03-06  nog een eerste op Rekkem  van de hele afdeling 7 en de 2de plaats was toen ook voor de deze comb, geweldige prestatie. Gistermiddag zijn Rinze en ik naar de duiventuin afgereisd in Groningen. De comb Stam hadden een jong van ons opgevangen dus die moest weer terug uiteraard. En ff mooi de gelegenheid om daar eens een kijkje te nemen. Allemaal hokken op een soort van volkstuin midden in de stad en het clubgebouw staat erbij ,ideaal.  Dus de zaterdag vloog om. Vandaag begon de dag super met prachtige kados van de kinderen en een heerlijk ontbijt erbij voor vaderdag. Eenmaal van bed af zei Saakje je zou de jonge duiven toch ook opleren vandaag.   Uhh ja dat is ook zo zei ik (ff vergeten ) dus die gepakt en om 12.25 werden ze gelost met prachtig weer in het naburige Wolvega zo'n 10 kilometer hemelsbreed. Het werd de eerste keer voor de jongen dit jaar.  Toen we thuiskwamen waar de jongen ook al aan het omdraaien boven het hok dus iets geleerd nou ja hoop het.  Er mist nog 1 van de 34 dus dat viel mee. Alle duiven vandaag ook weer hun wekelijks bad moment aangeboden en daar hebben ze allemaal weer gebruik van gemaakt. Nou ja diegene die aanwezig waren;) . Op naar de volgend weekend dan hebben we weer een dagfond waar we zeer naar uitkijken . Troyes staat weer op ons te wachten . En ook de laatste vitesse vlucht vanuit Heusden-zolder. De beste gaan uiteraard mee op de fond. Hopelijk wel een werkvlucht. Want de vluchten met de wind mee is niet aan ons besteed helaas.

Lang weekend 

13-06-2018

Jaja beetje druk met van alles en nog wat,excuses dus deze keer het verslag wat later. Afgelopen weekend stonden er 2 vluchten op ons programma 1 vanuit Sittard en 1 vanuit het Franse Chalons en Champagne. Allereerst zaterdag toen werd de vitesse gelost om 10.15 . Er waren 270 duiven door onze club ingekorfd waarvan 10 van ons. De duiven moesten werken want er stond een noordoosten wind het werd uiteindelijk plaats 36 dus gewoon slecht. Ale van der Wal werd hier de overwinnaar met een ruime voorsprong. Ook bleek het de 5de plaats in de afdeling. Van harte Ale super gedaan. Wegens slechte weersomstandigheden moesten de duiven in Frankrijk wachten tot zondag en werd er verhuist van de plaats Sens naar Chalons en Champagne.  's ochtends weer ff moeten wachten op een lossing maar uiteindelijk konden ze gelost worden om 10.45. Hier waren 145 duiven ingekorfd door onze club waarvan weer 10 door ons. En weer een eerlijke wind uit noordelijke richting hier werd good old Joost van Dijk de winnaar met maar 6 duifjes mee. Klasse gedaan Joost van harte gefeliciteerd . Wijzelf werden dit keer 2de waar we zeer goed tevreden over zijn. Al met al een lang weekend maar tevreden. Donderdag weer inkorven voor de midfond en deze keer gaan ze naar Morlincourt. De voorspellingen geven een zuidwesten wind op en dat is ook wel weer eens lekker voor onze gevleugelde vrienden. Zo nu eerst de duiven maar weer volstampen met voer want het wordt nu elke keer op donderdag inkorven. Hieronder nog een foto van de toekomstige hopelijk toppers, glimmen doen ze in ieder geval wel 

Nog harder poetsen!

04-06-2018

Deze midfond van afgelopen zondag was slecht. Ff een half uur tot een uur balen en maar weer de focus geplaatst op volgende week . We eindigden op plaats 49. Wel 3 achter elkaar en om 14.06 kon het klepje dicht maar daar koop je niets voor.  Heb ze allemaal ff door de handen gehad en ze konden zo weer mee. Dus ze hebben totaal geen energie verloren gelukkig. Jelle Stuurman pakte de winst met de gehele top 3 van de club en Willem pakte ze ook super. Van harte Jelle. Verder niet veel te melden want er moet weer gepoetst worden  en dan nog net iets harder dan verleden week zeg maar. 

27-05-2018

2 keer 7 de.

Gisteren 2 prachtige vluchten gehad . Bij de fondvlucht waren we niet aanwezig want us famke moest de middags proefzwemmen in Drachten. En dat heeft ze gehaald dus volgende week mag ze afzwemmen in Oosterwolde voor haar B diploma. Ja mensen er zijn echt belangrijkere dingen! We beginnen maar met de vitesse vlucht die werd vervlogen uit Weert in de vereniging werden 287 duiven ingekorfd waarvan 10 van ons hok. Het was prachtig weer dus konden ze al vroeg het luchtruim in. Om 07.45 werd het startschot gelost. Afstand voor ons een kleine 192 kilometer. Van de 10 die mee gingen waren 2 duivinnen die alle keren al mee waren geweest en 8 herintreders . Die herintreders hadden we afgelopen week 3 keer meegenomen naar Meppel waar ik met mijn werk moest zijn dus ideaal voor deze spoedcursus. In de vereniging werd het plaats 7 en met 6 van de 10 in de prijzen waren wij zeer tevreden. Eerste plaats voor de comb H&A Roest die nipt wonnen van de comb W&B Wagteveld.  Van harte gefeliciteerd Hatty . Dan de fondvlucht vanuit het Franse Troyes die waren al om 06.30 gelost met ook uiteraard prachtige omstandigheden. Op deze vlucht hadden we 193 duiven als vereniging meegegeven met ook hier 10 van ons hok. Vanuit het naburige Sint Nic kwamen ook 3 leden met totaal 24 duiven. Ze zijn van harte welkom natuurlijk maar voor de club daar is het zonde dat je gedwongen word uit te wijken om mee te kunnen doen . Dan nu de fond  Afstand Troyes naar Heerenveen een kleine 536 kilometer.  De temperatuur ging rap omhoog en er moest toch echt gewerkt worden. De snelheden kwamen niet boven de 1200 mpm. Bij ons werd het weer plaats 7 van de club en weer 6 van de 10 in de puntjes. Dus dat was een kopie van de ochtend.  Winnaar werd Ale van der Wal die nipt won van Jelle Stuurman allebei de heren hadden ook een prima serie gedraaid in de uitslag ook Harm van der Wal had een mooie vroege op de klep plaats 3. En comb Wijtsma-Visser die 8 meehadden klokte 2 knappe vroege duiven plaats 4 en 5. W&B Wagteveld ook keurig op plaats 6 en onze Portugese (salsadanser) Manuel Fandango op nr 10.  Van harte gefeliciteerd Ale. Tot zover het nieuws van dit( bevlogen) weekend. Wat opviel was dat ze uiteraard erg dorstig waren maar nog prima op gewicht zijn gebleven. Helaas missen er nog 2 duivinnen. Op naar de volgende midfond vlucht en zoals het er nu nog uitziet met een noordelijke wind. Dus er gaat weer heel wat energie voer doorheen deze week. 

Op naar Frankrijk 

21-05-2018

Eerste keer 2 nachten mand deze keer vanwege het slechte weer.  Een prima beslissing van onze lossingscommissie. Gisteren beduidend beter weer dan afgelopen zaterdag. Het werd een prima vlucht met voor ons weer een prima resultaat. Om 10.25 werden ze gelost in het Belgische Chimay voor ons een afstand van een ruime 343 kilometer. In de vereniging werd het plaats 7 van 421 duiven dus ja weer dik tevreden. De eerste was de 917 een duivin van 2016 gekregen als jonge duif van Henk Bles. We hadden ze verwacht om ongeveer 14.55 maar 15.03 tikte deze kanjer de antenne aan. We hadden weer 10 meegegeven en 5 in de prijzen is weer prima. We staan nu 1 ste midfond in de club vorige week ook al maar nu nog ietsjes uitgelopen. Zegt niks natuurlijk maar we zijn er blij mee. Raymond had weer de eerste prijs en weer top 10 in de afdeling dus dat is ook weer super. Van harte Raymond.  's avonds bij het kloklichten miste nog 1 duif de 855 vorige week nog onze eerste met een 5de plaats in de club.  Maar gelukkig toen ik thuiskwam zat ze heerlijk met haar mannetje in hun bak. Aankomende donderdag inkorven voor onze eerste geliefde dagfondvlucht van dit seizoen.  Daar gaan ook weer 10 op mee en de rest wordt uiteraard gespeeld op de vitesse. Wij hebben er weer zin in nou zeg maar enorm veel deze keer . Op naar Frankrijk.

Vandaag ook weer baddag elke zondag hier eerst de dames toen de heren net de jongen ze wouden er allemaal weer in dus dat is een goed teken. Straks de kwekers 

Een hele dikke dame 

13-05-2018

Goedemorgen sportvrienden van onze gevleugelde renpaarden. Gisteren een hele mooie midfond vlucht mogen beleven vanuit Quievrain. Voor ons een afstand hier in Heerenveen van ruim 323 kilometer. Het was prachtig weer dus het startschot werd dan ook al om 07.45 gegeven met een zuidoosten wind. Dit keer hadden we alleen 10 duivinnen meegegeven en de rest mocht thuisblijven om ze een warm onthaal te bieden. De meldsite werd in de gaten gehouden en toen de eerste duiven daar op stonden werd er weer gerekend. 11.35 zou al een hele mooie tijd wezen om ze te ontvangen. Nog een keer gekeken op de site en daar stond Raymond met een tijd van 11.27 , dat bleek een top notering en uiteindelijk een 5de in de afdeling van harte gefeliciteerd.  Wijzelf mochten 12 minuten later 1 ontvangen wat ook nog een prima tijd blijkt te zijn. De 855 ( halve Silvius x Broer Hiemstra )een hele dikke dame die als een speer vanuit de goede richting met een knal( mede misschien door haar obesitas) in 1 keer op de antenne klapte. Tijd werd 11.39 uiteindelijk goed voor plaats 5 in de club tegen 504 mede passagiers. En 6 in de prijzen van de 10 dus deze week weer kort maar krachtig maar nu DIK tevreden. En alles thuis om 13.18 kon het klepje hier dicht. 's avonds bij het afslaan van de klokken bleek dat er nog wel een aantal en vooral jaarlingen ontbraken bij sommige leden. Hopelijk komen die allemaal nog wat na. Eerst op naar de volgende midfond en die week daarop onze geliefde dagfond . 

Kort maar krachtig SLECHT!

06-05-2018

SLECHT . Dat was gisteren de 4de vitesse vlucht voor ons. We hadden weer 20 meegeven naar Sittard en in totaal waren er 540 duiven in de club. Om 08.00 uur werden ze gelost lekker vroeg weer. Dus de website van blauwband in de gaten houden en na dat er op Urk de snelste duiven waren geconstateerd werd er gerekend dat ze hier tussen 10.30 en 10.35 moesten vallen.  De spanning was aan het stijgen en omstreeks 10.36 zagen we hier de eerste duiven over vliegen. Dan is het lange wachten begonnen want pas om 10.44 arriveerde hier onze eerste duif een  jaarling duivin de 007 die met enorme drive in 1 keer de antenne aantikte. Dus de spanning was er weer af en we wisten al dat dit geen vroege zou worden. Het blijkt inderdaad plaats 30 te worden en met maar 6 van de 20 in de prijzen is dit niet best. Kort maar krachtig gewoon zoals dit verhaal begint SLECHT. Wat wel weer super is dat er weer een andere winnaar is en dat is Ale van der Wal die een hele mooie vroege weet te klokken en een mooi aantal in de prijzen weet te draaien Ale nogmaals van harte gefeliciteerd. Voor ons wordt het weer hard werken om weer aansluiting te vinden dus nog harder poetsen. Op naar de eerste midfond waar we nu al weer zin in hebben. Tot volgende week.

Alweer de derde vitesse vlucht gehad. 

Alweer de derde vitesse vlucht gehad gisteren .Deze keer station Weert voor ons ruim 192 kilometer. We hadden deze keer weer 20 in de strijd tegen 557 duiven totaal in de club. Ze werden nu om 08.00 gelost met en zuidwesten wind dus die konden nog wel eens rap terug zijn en dat bleek ook achteraf . Om 09.57 werd de eerste geklokt in Heerenveen bij Raymond de Vries die de eerste plek dit keer opeiste. Van harte gefeliciteerd Raymond . Elke week tot nu toe een andere winnaar prachtig toch . Wijzelf werden genoteerd op plaats 16 en 24 waar we redelijk tevreden over zijn want we staan nu 2de vitesse onaangewezen en 1 ste aangewezen.  Vanochtend zijn we ff bij Chris en Sietske langs geweest om 6 jonge duiven af te leveren. Hij wou graag weer deelnemen met de jonge duiven dit seizoen . Dus 4 meegenomen van Manuel Fandango en 2 van ons en er zijn nog een aantal onderweg zodat hij weer een mooi ploegje jonge heeft om deel te nemen . Op naar volgende week het moet harder want we komen toch elke week 5 minuten te kort en dat is te veel om bij te blijven. 

Heeeel veel drang

22-04-2018

Deurne was gisteren voor ons de losplaats waar onze gevleugelde vrienden vandaan moesten komen . Terwijl het hier al vroeg helder weer was moesten we toch nog ff wachten tot 10.30 op de lossing. Het klaarde in het zuidelijke deel van Nederland ff later op dan hier. Maar desalniettemin werd het een prachtige vlucht met een zwakke  noordoosten wind en met geweldige aankomsten. De eerste was een duivin  (917) gekregen van Henk Bles die met heeeel veel drang in 1 keer op de antenne lande en een keurige tijd neerzette wat resulteerde in een 12 plaats in de club tegen 547 duiven. De 2de was ook een dame (884) kruising Harm van der Wal x Henk Bles die tevens onze eerste getekende was. We staan nu 3de onaangewezen en 1st aangewezen dus zijn nog zeer tevreden hoe de Vitesse bij ons verloopt. Het seizoen is maar net begonnen maar we staan maar 8 punten achter op nummer 1. Enigste minpuntje is dat er nog 2 duiven  onderweg zijn.  De eerste plaats was voor de  comb Wijtsma Visser van harte gefeliciteerd. Op naar volgende week, station is dan Weert.

15-04-2018

Er zijn fondvluchten die sneller verlopen

Gisteren hadden we een vitesse vlucht vanuit Gennep. Nou het werd een vreemde vlucht met een traag verloop er zijn fondvluchten die sneller verlopen . Maar desalniettemin hier 2 duiven redelijk vroeg op de klep in onze vereniging wat resulteerde in een 8ste en 10de plek van de 586 ingekorvde duiven. We hadden 20 duiven meegegeven en moesten dus ook 2 vroeg draaien voor de punten.  Ze werden gelost om 12.10 dus de gedachte was dat ze omstreeks 13.50 hier op apel konden zijn. Maar we hielden de website van blauwband in de gaten en toen werd er gerekend dat 14.00 ook vroeg genoeg moest zijn. Nou om 14.00 zagen we inderdaad ook de eerste duiven overvliegen maar wij moesten toen nog een dikke 3 minuten wachten voor de eerste kwam en redelijk snel op de klep viel. De tweede kwam een kleine halve minuut later en dat was ook gelijk de eerste getekende duif . Dit alles heeft toch nog geresulteerd dat we nu eerste vitesse staan in de club wat we zeker niet hadden verwacht aangezien wij nooit echt mee kunnen met de snelle mannen en vrouwen in onze vereniging . Dus we kunnen alleen nog maar zakken. Maar we gaan er vol voor, blijven poetsen het moet nog harder hier. Saakje was lang niet tevreden die wil bij de eerste 5 het liefst maar ik ben wat rustiger geworden en ben wel tevreden met het resultaat. Gisteren miste nog een doffer van 2016 maar vanmiddag kwam hij weer aanstormen dus het spul is weer compleet gelukkig en dat is ook heel wat waard. W en B Wagteveld pakte hier de zege bij ons in de club en ook nog eens 9de van de gehele lossing dus dat was super gedaan. Van harte daarmee. Op dit moment hebben de duivinnen weer genoten van hun wekelijks badritueel straks de doffers en de jongen nog ff en dan staan ze volgende week weer fris aan de start hopenlijk . Aankomende week beloofd prachtig weer te worden dus geniet ervan en tot volgende week laterzz. 

Vandaag de beurt aan de weduwnaars 

08-04-2018

De laatste 3 jaarling doffers hebben Heerenveen ook weer weten te bereiken dus ook hier gelukkig alles weer compleet. Die dames hebben ongeduldig moeten wachten maar beide partijen werden uiteindelijk beloond. Hopelijk een les om volgende week iets eerder te arriveren . Op naar zaterdag. 

Hierboven de update van vandaag 

Gisteren hadden de duivinnen een training en waren de weduwnaars thuis gebleven om ze een warm onthaal te geven. Vandaag mochten de doffers ff aan de bak en de dames stonden ze nu op te wachten . We zijn ff naar de carpool bij Urk gereden en hebben ze om 11.15 de vrijheid gegeven.  Toen wij weer thuis waren en inmiddels aan de koffie zaten 0m 11.55 kwam er de eerste 8 van 15 aan. Dus dat ging erg traag maar ze zijn dan ook nog niet veel gewend dus daarom ook deze training. Er zijn nog een paar onderweg dus laten we positief blijven dat die nog ff extra trainen voor vandaag.  Laterzz 

Gelukkig kon het klepje hier redelijk vlot dicht.

07-04-2018

Prachtig vluchtje vandaag uit het plaatsje Duiven mee mogen maken. Had iets sneller gemogen maar we zijn dik tevreden dat ze allemaal weer thuis zijn. Om 13.45 uur hadden we 13 van de 14 duivinnen die  we mee hebben gegeven in de klok. Om die tijd zijn wij ook richting Oosterwolde gereden waar Sylke mocht afzwemmen voor haar A diploma. Ze had wat last van haar knie dus het ging niet echt van harte maar ze heeft doorgezet wat resulteerde in het behalen van haar diploma. Dus al met al een geweldige dag hier. Eenmaal thuisgekomen was ook onze laatste duivin thuis en heb ik ze daarna weer gescheiden we gaan dan ook vol goede moed volgende week zaterdag tegemoet voor de eerste echte klokvlucht . Hoorde van verschillende sportvrienden dat er nog heel wat duiven onderweg zijn dus hopelijk komen die nog wat na. We hadden gisteren 535 duiven in de club dus hoop dat dat volgende week ook minstens zo veel zijn we zullen zien. En Harm van harte gefeliciteerd met de eerste plaats .

Kromsnavel?

01-04-2018

De tweede training is ook een feit afgelopen vrijdag stralende omstandigheden om onze vrienden ff een lapvlucht aan te beiden.  Op een afstand van 25 kilometer vanuit Steenwijk.  Eerst waren de weduwnaars aan de beurt en ff gewacht dat ze uit zicht waren en toen 5 minuten later de dames gelost. Eenmaal thuisgekomen nog niks te bekennen niet veel later ongeveer een 15 minuten dan toch de eersten die arriveerden. Een uur later 15 doffers en 8 duivinnen thuis  dus nog 7 duivinnen onderweg. De hele middag druppelden er 1 voor 1 dames naar huis maar 1 jaarling duivin heeft het hok helaas niet weten te bereiken. (Kromsnavel?) De 874 een duivin waarvan de verwachting hoog was, maar helaas tot nu aan toe nog niets van vernomen dus daar kan een streep door . Haar partner krijgt nu een nieuwe duivin voorgeschoteld uit het kweekhok zodat hij in ieder geval een goede reden heeft om zo snel mogelijk naar huiswaarts te keren.  Volgende week zoals het nu lijkt wordt er prachtig duiven weer voorspelt dus als dat zo blijft gaan ze zeker met de container van de afdeling mee. We zullen zien en wachten af. Vrolijk pasen nog. 

Eerste training zit erop.

25-03-2018

Vandaag de eerste training gehad op zo'n 10 kilometer stelde niet veel voor maar het begin is er dan eindelijk. Volgende week gaan we ze nog een keer zelf lappen en dan moeten ze die week daarop maar met de container mee van de afdeling mits het weer het toelaat uiteraard. Afgelopen weken hebben we de doffers en duivinnen elke dag los kunnen hebben en dat gelukkig zonder schade. Dat is uniek als ik zo hoor en lees. Afgelopen vrijdag waren we weer ff op de club de leden eventueel de duiven nog chippen en het vliegprogamma is weer in de klokken gezet. Ook was Harry Arts er weer om de duiven van de leden te controleren op mogelijke kwaaltjes. Hier op onze hokken hebben we alle duiven een druppel voor luis en wormen gegeven tevens alle manden gereinigd dus die kunnen ook weer een seizoen mee. Klokken en antennes ook gecontroleerd werken  prima dus wij zijn er klaar voor.  Douwe Akkerman heeft zijn (hopenlijk) kampioentje ook opgehaald . Hij speelt ook erg goed met zijn duiven dus hopenlijk is dit ook een aanwinst voor hem. 

Eindelijk op eigen benen staan 

(t giet oan) over een dikke maand. 

01-03-2018

Jaja daar zijn we weer ff de tijd nemen om weer wat te melden hoe het hier gaat. En 2 dingen zijn zeker, nee zeker geen elfstedentocht helaas maar 't giet oan over een dikke maand met eerste vluchten.  Heerlijk we hebben er zin in alles begint weer vanaf 0 voor iedereen. We hebben onze gevleugelde vrienden al een aantal weken voorzichtig het luchtruim aangeboden voor hun eerste verkenningstochten behalve afgelopen 2 dagen.  En dat heeft gelukkig nog geen slachtoffers opgeleverd. Wel is er een nieuw fenomeen dat de 886 een jonge doffer iedere keer een aantal uren tot een halve dag onderweg is om vervolgens erg zenuwachtig te arriveren. Begin een beetje een hekel aan hem te krijgen. Dus grote kans dat hij een thuisblijfer wordt voor de zijn partner de 007. Ja en dan de jonge duiven op dit moment zijn er 37 kleuters peuters en baby's . 24 zitten met de duivinnen in het jonge hok 7 stuks liggen nog bij hun ouders met de ring inmiddels omgeschoven en morgen kunnen we weer 6 stuks ringen . Dus al met al een mooie ploeg voor de toekomst . Er gaat er nog 1 weg op een bon dus hopenlijk kunnen we met 30 aan de start verschijnen . Ga nu wel heel ver in het seizoen kijken, maar ja je blijft vooruit kijken. Groetjes 

Zuid en Noord-Oost Friesland.

28-01-2018

Alweer een tijdje geleden dat ik de tijd er voor nam om hier weer eens iets neer te tikken. Januari is bijna ten einde maar er is al weer heel wat gebeurt rond om de hokken hier op de Anjelierstraat in Heerenveen-noord. Er zijn weer nieuwe aanwinsten binnengekomen voor ons kweekhok. Zo is er van de toppers uit Lemmer van D en J van der Berg een laat jong gekocht op een bon van de afdeling. Het is een half zuster van de duif die dit jaar 1e Chateauroux NPO in de afdeling vloog. Ook hebben we een laat jong weten te bemachtigen van de toppers uit de Westereen. De combinatie Johan en Marcel Postma. We hadden al een aantal van deze toppers maar we gingen vorige week zaterdag ook met maar liefst 3 stuks richting huiswaarts. Super uiteraard . Onder het genot van een bakkie hebben we het een en ander besproken over het reilen en zeilen bij hun en bij ons. Marcel een jonge erg gedreven liefhebber die er alles aan doet om top te vliegen. Weer een geweldige aanvulling voor onze geliefde dagfond  uit Zuid en Noord-oost Friesland. Gisteren alle duiven weer in bad gehad en vandaag hebben we de eerste jonge duiven gespeend. De eerste jonge duiven van de vliegkoppels kunnen ook aankomende dagen uitkomen dus het gaat erg lekker hier. We hebben nu 4 gespeend maar daar moet nog een 0 achter en dan hebben we weer een hok vol. 

Kon het toch niet laten. 

06-01-2018

Kon het toch niet laten om ook alvast deze week onze vliegkoppels bijelkaar te zetten. Reden hiervoor had deze week nog vakantie en zijn we eerder klaar met de kweek wat niet echt mijn ding is. Mooiste van het kweken vind ik de koppels samen stellen en het moment dat de jongen op eigen benen kunnen staan. Groot voordeel van het voorkoppelen afgelopen maanden is dat ze in 1 dag allemaal hun bak waar ik ze wil hebben ook daadwerkelijk in vliegen. Voorgaande jaren waren er altijd wel een paar koppels die daar lak aan hadden maar nu toch echt alle koppels. Alle nestschottels ingepakt met kranten een nestmatje erin en 2 dagen na het bijelkaar zetten in hun bak gedaan. Daarna nog wat tabakstelen aangeboden die ze toch echt zelf ff moeten leggen in hun schotel. Gisteravond hadden we onze jaarlijkse nieuwjaarsborrel bij de club en hebben we onze noodringen in ontvangst genomen. Dit jaar worden de ringen weer donkergroen net als 2013 maar de noodringen hebben de gifgroene kleur zonder haakjes, heb ik persoonlijk ook liever als met. Dus we kunnen over een paar dagen met een gerust hart ringen. Hieronder nog wat foto's van onze vliegkoppels en de noodringen. 

"De 884"

03-01-2018

Keken nog ff terug naar 2017 en dan met name naar onze topper duivin "de 884" ze miste 1 fondvlucht dat was Sens helaas, maar de andere 4 fondvluchten maakte ze prima prijzen. Waaronder de volgende prijzen in afdelings verband. 

Pointoise                   6 e van 9520 duiven.

Chatereaux Park    29 e van 3348 duiven.

Gien                       148 e van 4830 duiven.

Mantes La Jolie   204 e van 4182 duiven.

Hopenlijk kan deze dame van 2016 en de andere hokgenoten ook natuurlijk ons nog veel van deze momenten schenken aankomend seizoen. 

Hieronder nog ff een plaatje van 1 van onze kwekers met de eerste jonge duiven.

Vanochtend 

02-01-2018

Nog maar net 2018 en een feit is dat de eerste jonge duiven vanochtend in de broedschalen lagen bij de kwekers.Nu heb je toch steeds meer het gevoel dat seizoen 2018 toch echt is begonnen.  De vliegkoppels zitten nog niet bij elkaar. Die moeten nog ff geduld hebben maar dat schiet ook al lekker op zodat die ook een ronde groot kunnen brengen. Maar de oudste leerlingen voor dit jaar zijn reeds geboren. Prachtig!

Beste wensen 

01-01-2018

De beste wensen voor iedereen en een gelukkig maar vooral gezond nieuwjaar toegewenst. En iedereen een succesvol 2018 met de gevleugelde vrienden toegewenst. 

 

Tot in de late uurtjes 

29-12-2017

Gisteravond hadden we weer onze jaarlijkse tentoonstelling met draaiend rad en bonnenverkoop. Joost van Dijk had de mooiste van de gehele show en Jelle Stuurman had de mooiste zestal van alles. Wijzelf hadden ook 3 prijzen. Een eerste bij de oude doffers een eerste bij de jonge duivinnen en een derde bij de jonge doffers. Dus zeer tevreden hierover. Het werd uiteindelijk een druk bezochte aangelegenheid met veel bezoekers van omringende clubs. En de gezelligheid duurde tot in de late uurtjes. Zeer geslaagde avond dus. Ook nog beslag weten te leggen op twee bonnen namelijk van Wim van Dijk Olderbekoop en van combinatie Joh & Marcel Postma uit de Westereen dus weer een welkome aanvulling voor ons kweekhok.

Tentoonstelling!

Kwekers 

19-12-2017

De kwekers zitten al een aantal dagen te broeden alle 6 koppels hebben 2 eitjes dus dat lijkt prima voor alsnog. Over een paar dagen gaan we ff bekijken of ze ook daadwerkelijk bevrucht zijn en dat dus de nieuwe lichting van 2018 verscholen zit in deze 12 eitjes.  Heb persoonlijk helemaal niets met het kweken al die dikke bulten stront. Maar nieuwsgierig zijn we wel natuurlijk wat het wordt. En van de koppelingen wordt ook wel veel en gericht werk van gemaakt. Dus we nemen het zeker serieus

De tijd vliegt voorbij 

09-12-2017

De tijd vliegt voorbij het is alweer 3 maanden geleden dat we hier weer wat nieuws op hebben geplaatst. Maar vanaf eind september waren we al weer bezig met de voorbereidingen voor 2018 . De koppels die we graag bij elkaar wouden zetten waren eind oktober al op papier. Met de duiven gaat het super de kwekers zitten vanaf vandaag alweer een week bij elkaar en ze hebben al behoorlijke nesten gebouwd. Het zijn er 6 koppels waar we toch zeker 3 ronden van willen hebben. De vliegers( 15 koppels) zitten nog apart die gaan we begin februari koppelen. Ze zijn al een aantal keren voorgekoppeld, voorgaande jaren ook zo gedaan en dat bevalt perfect.  Als het dan in februari gebeuren moet dan zijn ze al helemaal gewend aan welke partner en bak wij ze willen hebben, scheelt een hoop vechterijen en vernielingen in de bakken. Afgelopen oktober zijn we ook nog naar GJ Beute geweest om onze duiven eens te laten keuren. Eens door een ander laten bekijken. Erg interessant en de duiven waar we twijfels over hadden dat werd ook bevestigd en die hebben we inmiddels ook geruimd. De betere duiven pikte hij er ook zo uit. Dus 15 koppels om volgend seizoen het dubbele weduwschap mee te spelen. Binnenkort op 28 december hebben we ook onze jaarlijkse tentoonstelling weer op het programma altijd leuk en weer ff gezellig. Er is voorafgaande ook een bonnenverkoop op bonnenverkoop.nl dus hopelijk breng dat ook weer een mooie duit in het zakje voor de vereniging. Ook mogen we weer een nieuw lid (een hij en 31 jaar jong)verwelkomen in onze vereniging. Hartstikke mooi dat dat nog gebeurd, toch zeldzaam om nieuwe leden te mogen ontvangen. Op dit moment regent het weer we hebben zicht vanuit huis op het hok.maar de duivinnen zitten heerlijk in de ren te glimmen ze staan er geweldig op. Ook de doffers zien er prima uit,die afdeling hebben we nu ook de voorkant in het windbreekgaas gezet. Zuurstof plentie dus. Ze noemen het de rustige periode in duiven land. Is ook zo kwa voer en water 1 maal daags. Maar met je gedachten ben je al lang bezig met volgende jaar en betrap mijzelf er ook op dat je wel heel vaak per dag aan je gevleugelde vrienden moet denken. Is ook niet zo vreemd is ook een geweldige hobby.  

Gr Mulder vd Bos. 

Morlincourt 

03-09-2017 

Gisteren een mooie vlucht gehad vanaf Morlincourt we zaten wat aan de late kant maar de aankomsten waren prachtig en dat is ook genieten. De winst ging deze keer naar Wiebe Bergsma met een tijd van 16.10 en toen moesten wij nog ff 12 minuten wachten op onze eerste. Van harte Wiebe, Jelle kreeg de jonge duiven ook rap net als vorige week dus het zat eraan te komen dat hij het 2de plek over zou nemen in het jonge duiven kampioenschap van ons, en dat is dus ook gebeurt. Uiteindelijk zijn wij dus derde geworden waar wij zeer tevreden over zijn in zo'n sterke vereniging. Generaal totaal zijn we uiteindelijk 4de onaangewezen en 2de aangewezen geworden dus er zit een steigende lijn in en dat is alleen maar positief te noemen. Dus wij kunnen zeer tevreden terug kijken op een prachtig seizoen 2017 met een teletekst vermelding en behaalde resultaten. Ook zijn de natour vluchten begonnen maar dat vinden wij wel prima heb er niks mee, maar respect voor de specialisten hierop want wat draaide Hatty Roest ze in een rapport tempo ongelooflijk en met en 9de in de afdeling super gedaan Hatty van harte. En gisteravond nog een gezellige avond gehad met de leden en donateurs met een wel verzorgde bbq. Raymond en Anne hebben goed hun best gedaan met het vlees te bereiden en het smaakte heerlijk heren. 

Helaas pindakaas BALEN en weer door naar Morlincourt.

27-08-2017

Update :  vanmorgen toch nog een doffertje terug gekregen dus 1 kwijt is niet anders. Vanochtend ook het spul maar weer hun wekelijks bad aangeboden en daar wouden ze maar wat graag in gelukkig behalve het doffertje wat vandaag thuis kwam. Mocht wel eigenlijk wel want had de poten onder de klei. Beetje uit de richting geweest dus. Straks ff wokken in de Joure want us Mem is 70 jaar geworden dus nog ff een feestje vandaag en dan morgen weer aan de arbeid, die 3 weken vakantie vlogen weer voorbij.

27-08-2017

Wat een vlucht gisteren vanuit het Franse Niergnies. Allereerst vol spanning wachten wanneer ze gelost zouden worden nou dat duurde niet zo heel lang gelukkig. Het verlossende schot werd om 10.40 gegeven aldaar ja dan begint het rekenen naar de eventuele aankomst. Het was doods stil weer dus de snelheid zou niet al te rap worden. De schatting was dan ook ergens tussen 15.15 en 15.45. En dat klopte ook voor de snelste duiven in de vereniging namelijk 15.28. Ik had de gok genomen om 10 mee te geven en dan hoef je maar 1 te pakken maar die ene duurde wel erg lang voordat hij of zij kwam. Uiteindelijk ja op 15.39 kwam een dame aangestormd en snel op het hok maar ze vond dat de spanning bij ons nog niet hoog genoeg was dus bleef ze maar ff zitten te rusten, nou ja ff gewoon een half uur ongeveer. Om 15.44 kwam de tweede aangestormd en die ging wel gelijk naar binnen, pfff eindelijk 1in de klok. Willem werd eerste en klokte de duiven behoorlijk rap. Van harte Willem. Wij stonden eerste jonge duiven maar hij heeft ons van de welbekende troon gestoten. Nu dus 2de en ongeveer 40 punten achterstand. Pluspunt was 5 van de 10 in de punten. Dus ff behoorlijk BALEN en weer klaarmaken voor de mooiste vlucht voor de jongen Morlincourt. Wat ook opviel was dat iedereen nog behoorlijk wat jongen onderweg hadden zo ook wij 2 van de 10. Dus gisteren helaas pindakaas maar Morlincourt hebben we nog dus vol GAS. In skûtsje termen zeggen ze alle zeilen bij zetten we gaan er in ieder geval voor. 

Behoorlijk aan de bak 

20-08-2017

Eindelijk weer een vlucht gehad op zaterdag. Gelukkig maar aangezien er aanstaande donderdag weer ingemand moet worden voor Niergnies. Gisteren hadden wij het geluk dat we 2 duiven binnen een halve minuut vroeg op de klep kregen en we daarmee in het jonge duiven kampioenschap voorlopig nog op de eerste plaats staan in de club. Dit hadden wij zeker niet verwacht om dat te behouden met de 17 stuks die wij mee hadden . Sta zelf achter de inkorftafel en krijg dan ook heel wat duiven door de handen en die van heel wat liefhebbers voelden beter aan dan onze eigen duiven. 2 vroeg dus maar we hadden slechts 3 in de punten en dat is belabberd slecht. Wel onze 850 een doffer uit onze 884( teletekst) duivin die we aangewezen hadden gezet weer voorop nu nog niet gemist en ook boven aan als asduif jong. We waren 2 en 3 in de club en Comb Wijtsma-Visser was eerste van 277 duiven. Super gedaan van Gerben  zijn zwager Mathijs die afgelopen weken daar hokverzorger was. Dus van harte Mathijs en Gerben ook natuurlijk . We zullen behoorlijk aan de bak moeten om dit vast te kunnen houden. Maar proberen doen we zeker, op naar Niergnies.

Opleren 

17-08-2017

Afgelopen week hebben we onze jonge duiven zelf maar ff weggebracht. Je moet wat proberen dus dinsdag losgelaten in Steenwijk toen we net thuis waren kwamen ze vanaf het noorden allemaal terug, naar binnen gaan ho maar, ze vlogen nog ff vrolijk door. Ja we hebben ze ook ruim aan het voer en 24 kilometer is ook niet veel natuurlijk. En gisteren zouden we ze naar Swifterbant brengen. Libbe Dijksma zei altijd daar moet je ze heen brengen dat is de route waar ze vandaan komen. Libbe bracht ze regelmatig samen met Koelma Pander en Visser daar vandaan en die vliegen altijd hard.  Helaas is de comb Koelma gestopt zonde, hopenlijk pikken ze de draad later weer op. Maar ja wij dus richting de polder om omstreeks 09.00 zagen we net voorbij Emmeloord een behoorlijke mist. Bleek achteraf rook ontwikkeling vanwege een brand in een kippenstal in Swifterbant. Dus om 09.10 de duiven maar losgelaten bij carpool Emmeloord. Toen we thuis kwamen was er 1 op apel de 869, 5 minuten later kwam de hele meute dachten we maar nee er miste nog 1 het bleek de 870 een broer van de eerste. Die bleef nog ff langer onderweg maar uiteindelijk alle 17 weer in het hok. Vandaag gewoon thuis losgelaten en een groep van 6 hadden er niet veel zin in en de rest was uit het zicht dus die hebben het redelijk gedaan. We proberen vandaag nog wat meer voer er in te pompen. En dan morgenvroeg het laatste voer en dan op naar Quievrain. Voor ons 323 kilometer. We zullen zien (hopelijk) zaterdag.

Hete adem in onze nek 

14-08-2017

Vandaag hebben we een heerlijk dagje Terschelling gehad schitterend weer gehad en de kinderen en wij ook hebben genoten. Dus vanochtend en vanavond wat voer en schoon water bij onze jongen. Dus die hadden vandaag ff rust. Gisteren een vlucht gehad die wel wat beter kon. We hadden 10 mee dus we hoefden maar 1 te pakken voor de punten maar de eerste was wat aan de late kant. We stonden boven aan in het klassement jonge duiven maar we hadden niet verwacht dat we daadwerkelijk ook nog boven aan zouden staan maar toch nog. Maar we voelen de hete adem van Willem en Raymond in onze nek. We moeten vol aan de bak om dat dus vol te houden. We gaan ons best doen. Jelle kreeg ze super en pakte de winst van harte Jelle. Op naar volgend weekend we zullen zien.

Zeer tevreden

07-08-2017

Gisteren dan toch nog een prachtige vlucht gehad vanuit België. Het startsein werd aldaar verricht om 08.30 lekker vroeg. Wij hadden de snelheden iets hoger verwacht maar dat werd uiteindelijk voor ons 1407 mpm. Omstreeks 11.00 zagen wij de eerste koppel overkomen en die zaten heel erg hoog. Toen was het voor ons nog een dikke 4 minuten later toen er plotseling een duifje uit het noorden aanstalte maakte om een hele mooie landing in te zetten. Nou de bedoeling was prima maar ze maakte nog maar een paar ronden om na enige aarzeling uiteindelijk op de klep te landen . Tijd van deze jonge duivin 11.04.40 wat resulteerde in de derde plek in de vereniging. Onze tweede duif ging iets rapper naar beneden om de klep vervolgens aan te tikken om 11.06.55 ook een duivin die hiermee ook in de top 10 kwam op plaats 7 in de vereniging. Hiermee wisten we nog steeds na 3 vluchten de koppositie te behouden voor het jonge duiven kampioenschap in de club. Dus wij kunnen zeer tevreden terugkijken naar een prachtig weekend met hele mooie aankomsten van onze youngsters. Er staan nog 4 vluchten op het programma dus er kan nog van alles veranderen in de stand. We kunnen alleen maar zakken dus enige druk is er zeker. De overwinning ging dit keer naar Alle van der Wal met ook 2 duiven in de top 10 van de 13 die hij mee had. Klasse Alle nogmaals van harte we hebben er gisteren al ff een paar op gedronken.  Ze hebben vandaag hun training en een wel verdiend bad alweer achter de rug. Op naar volgend weekend met de nog 17 resterende duiven. 

Op naar België

04-08-2017

Yes vakantie. Vanavond alweer inkorven voor de derde jonge duiven vlucht van hopelijk toch echt de vernoemde losplaats Heusden Zolder. Eindelijk over de 200 kilometer grens. Wij hebben voor vanavond 18 stuks die meegaan en hopenlijk gaan ze morgenvroeg eruit. Wij hebben er zin in en de jonge duiven ook hopenlijk, hoorde dat de training van afgelopen week goed was te noemen  . We zullen zien geen enkele garantie natuurlijk. Maar is altijd wel lekker dat ze er goed opstaan en goed trainen. Heb zelf al enkele weken geen duiven rond de deur zien vliegen want de oude duiven gaan niet meer los en de jonge die doet Saakje los in de ochtend. En sinds het jonge duivenseizoen ook nog niet 1 keer gelapt. Maar nu vakantie dus kan ik overdag ook weer genieten van de duiven. Ga me er niet te veel mee bemoeien mooi zo laten. Saakje doet het super met de jonge duiven. We staan op dit moment eerste in de vereniging met de jongen dus niets veranderen. Wij zeggen op naar België! Succes allemaal.

Alweer verliezen 

30-07-2017

Dat was dus gisteren alweer een dagje met verliezen helaas. We zijn alweer 5 kwijt op dit moment van de 20 die we mee hebben gegeven afgelopen vrijdag. Vanochtend de hoop dat er nog wat na zou komen maar niets van dat. In de vereniging werd het een keurige 2de plaats en 18de plaats tegen 436 duiven. We staan nu wel als eerste met de jonge duiven maar je wil ook wat overhouden. Henk van Dijk was   ruimschoots eerste bij ons in de club. Van harte Henk. Maar iedereen had weer te kampen met verliezen dus dat zal vrijdag weer een stuk minder duiven worden. We hadden nog 2 thuisgelaten dus op naar  vrijdag met de nog 17 resterende jonge duiven. 

Gennep en Chateauroux 

23-07-2017

Het was me het dagje wel gisteren. Om te beginnen de jonge duiven vanuit Gennep. We kregen 3 tegelijk en die werden geklokt binnen 1 minuut en het liep redelijk door tot 12 stuks en toen kwam de rem erop. Zo nu en dan een jong en de teller staat op 20 stuks dus nog 9 te gaan helaas. Het werd uiteindelijk plaats 14/15/17 in de vereniging van de 556 duiven, dus met het klassement staan we er goed voor met de jongen. De overwinning ging naar Hendrik Bruinsma die een hele vroege duif wist te klokken ook nog 22ste in de afdeling. Van harte Hendrik. Dan over naar de fond dit pakte geweldig uit voor ons. Er werden behoorlijke snelheden bereikt van ruim boven de 1700 mpm. Onze 884 wist een 3de plaats te halen in de club, ze wist dit jaar een 1ste 3de 5de en 14de te vliegen op de fond in de club en is uiteindelijk 3 asduif fond te worden in de club. Ze vloog dit jaar al eens een 6de in de afdeling  (teletekst) en nu was ze 29ste van de afdeling. De eerste 3 duiven die we klokten op Chateauroux waren ook onze eerste 3 op Pontiose dus met de wind mee en als het zwaar is zijn ze er. De overwinning ging dit keer weer naar Jelle Stuurman die werd 1 en 2 in de club en 11 de in de afdeling. Van harte Jelle. Generaal oud is nu afgelopen en wij zijn in de club onaangewezen als 6de en aangewezen 2de geëindigd. Dus dik tevreden. Op naar volgende week naar de 2de jonge duivenvlucht zoals het nu lijkt hoeven we maar 20 in te korven. 

Rox en Bikkel 

20-07-2017

114 stuks hebben we als vereniging mee gestuurd naar Chateauroux. 10 van onszelf en de aangewezen zijn de 884 een jaarling duivin en de 831 van 2015 een ervaren rot zeg maar. Morgenavond mogen de jonge duiven op tournee en ouden moeten officieel ingekorfd worden . De oude duiven moeten dan ook over de antenne helaas voor ons wat een rompslomp. De inkorf en computer commissie krijgen heel wat meer werk zo jammer want het telt niet dus gaat nergens over. Iets positief is dat onze nieuwe aanwinst een pup van bijna 10 weken aardig went  aan de duiven en al weet dat ze er niet op mag happen. Dus naast Bikkel onze jack russel die ook regelmatig in de hokken komt nu ook Rox. 2 bewaking systemen ideaal toch. 

20%

16-07-2017

Gisteren dus een slechte midfond gehad, in de vereniging werd het plaats 37. Het enigste wat nog werd behaald was 2de aangewezen midfond in de club. En dan de jonge duiven, er is vandaag tot nu toe niks na gekomen dus de teller blijft steken op 30 stuks, is genoeg natuurlijk maar meer dan 20% kwijt is te veel. De winnaar deze keer was Jelle Stuurman na zoveel keren 2de , dan toch eindelijk een eerste in de vereniging en 2de natuurlijk . Jelle vliegt altijd super mee dus het zat er ook aan te komen. Van harte Jelle. We zijn nu bezig met de voorbereidingen voor de laatste fond waar we erg naar uitkijken. En de eerste officiële jonge duiven vlucht uiteraard. Zonet hebben alle duiven weer gretig gebruik gemaakt van hun wekelijkse bad. Op naar aankomend weekend we zullen ons best doen  (poetsen dus).

Te laat helaas niet verwacht maar is niet anders een half uurtje balen en weer verder. Wel de beide aangewezen duiven voorop dus dat is een pluspunt. En dan de jonge duiven. Er kwamen 7 tegelijkertijd aanvliegen ook wat aan de.late kant maar we moeten nu maar 11 van de 39 hebben dus dat valt tot nu toe mee. Ze hebben nog ff om te zoeken. We wachten af.

Update 

 

Prachtig weer vandaag 

15-07-2017

Een hele goedemorgen allen waar we allemaal op hoopten is werkelijkheid geworden. Prachtig mooi duivenweer en mooie vroege lossingen. Op de laatste midfond van dit seizoen hebben we de 10 knapste duiven uitgezocht die het moeten doen vandaag. Ze voelden lekker aan dus vertrouwen is er wel dat we er redelijk bij kunnen zitten. En dan de jonge duiven, in de vereniging weinig deelnemers helaas en de reden daarvan was voornamelijk dat veel leden last van coli hebben. Wijzelf hebben alle jongen ingekorfd en dat zijn nu nog 39, we zullen zien. Iedereen succes vandaag 

Prachtige fondvlucht gehad vanaf Gien 

09-07-2017

Gisteren een prachtige fondvlucht mogen beleven. De aankomsten waren prachtig om te aanschouwen. Onze 2de getekende de 884 jaarling duivin die ook al teletekst behaalde dit jaar op Pontoise, was nu weer onze eerste. De 2de die arriveerde was ook een jaarling duivin de 252 en eerste getekende die ook met een rotgang naar binnen dook. Uiteindelijk resulteerde dit in plaats 5 en 13 in de vereniging, 6 van de 20 in de punten. Deze vlucht was dus zeer geslaagd voor ons met een mooie vroege duif. De winst ging dit keer naar Ale van der Wal die ze in supervorm heeft, van harte. De jonge duiven die we gisteren zelf hadden opgeleerd waren 's avonds allemaal weer op apel.  Vanochtend de 40 jongen weer gelapt bij Ossenzijl vandaan en dat was om 09.15 er moet nu nog 1 arriveren dus missie weer geslaagd. Gisteren vernomen van de mede leden dat er nog behoorlijk wat jongen onderweg waren van Deventer. Hopelijk komen ze nog na want dat is zonde natuurrijk. De focus ligt hier nu voornamelijk met de jongen maar de oude duiven moeten ook nog een paar keer dus daar blijven ook zeker nog mee poetsen. Dit moment de jongen in bad straks de oude dan zijn ze weer schoon voor volgend weekend. 

Update 08-07-2017

Vanochtend via de WhatsApp contact gehad met Marcel Postma hij wou de jongen graag ff opleren vanuit Heerenveen en vroeg hoe het weer was. Nou op dat moment niet ideaal maar ff later begon het zonnetje door te breken dus maar een appje gestuurd dat het nu beter begon te worden. Hij bracht mij op ideeën en ook de jonge duiven weg gebracht naar bantega zo'n kleine 20 kilometer hemelsbreed. Gelost om 11.30 toen we thuiskwamen om 11.50 kwamen er 38 van een 40 thuis dus geslaagde missie met de jonge duiven. Nu vanmiddag nog het gaat niet gemakkelijk worden. EEN ECHTE.

Herr D. Johannsen

08-07-2017

Het wordt een echte fondvlucht hopenlijk. De windrichting bij het lossen om 07.30 te Gien is eerst noordoost en later draaiend naar noordwest. Wij hebben 20 in de strijd van de totaal 150 die ingekorfd zijn op deze vlucht in de club. Gisteren konden we inkorven voor de eerste training van de jonge duiven met de afdeling. Er zijn ruim 500 ingekorfd door onze leden ( oude en jonge duiven) wij hebben onze jonge duiven thuisgelaten we twijfelden tot het laatste moment en bij twijfel niet doen denken wij. We hebben wel 2 oude duivinnen en 1 oude doffer mee die mooi in het ritme kunnen blijven. Hopenlijk gaat het voor de rest die ze mee hebben allemaal vlot verlopen en dat alles maar weer de thuisbasis mag bereiken. Voor Gien is de afstand voor ons 630 kilometer bij een snelheid van 70 kilometer per uur zou dat precies 9 uren zijn. Het zal wel iets langer duren we zullen afwachten we hebben er zin. Gisteravond terug van de duivenclub gekomen ff heerlijk buiten gezeten met een heerlijke koude heineken tot er plots een duif op de grond voor het hok viel. In eerste instantie dacht ik, ik ken jou maar op de chipring zat een geel stickertje dus dacht een vreemde. Naar binnen geroepen en dat ging vlot, gekeken naar de ring ja het is de 847 een doffer van ons verloren op Pontoise. Het stickertje op de ring verraadde waar hij al die tijd was geweest. Bij Herr D Johannsen uit Duitsland. Vandaag de beste man maar ff bellen om hem ( in mijn slechte duits)te bedanken voor de goede zorg.

Voor vandaag iedereen succes. 

Gaan met die banaan

05-07-2017

Maandagavond ophaalronde Wolvega gedaan. Wij waren van afgelopen zondag nog 4 kwijt waarvan 2 in Wolvega gebleven waren. 1 bij Jongsma en 1 bij Brandsma senior. Bij Brandsma gezellig ff gepraat over het wel en wee van de hedendaagse duivensport onder het genot van koffie. Vandaag waren de trainingen van zowel de heren als de dames prima te noemen. Nadat de heren binnen waren gelijk de dames eruit toen de heren volle bak gegeven en daarna half in hun bak opgesloten. Toen de dames weer waren gearriveerd zagen ze gelijk dat ze even bij hun partner mochten kijken het vuur spatte er vanaf wat een liefde. Na 15 minuten weer naar hun eigen kot en vreten als een bezetende. Er gaan er morgen een 20 stuks mee wij vinden de fond toch ons favoriete spel dus waarom inhouden, gaan met die banaan. En dan vrijdag kunnen de jonge duiven mee met de container maar daar zijn we nog niet over uit of we mee gaan doen. Morgen de oude duiven nog wat voller proberen te krijgen dan ze al zijn. 

We wachten af.

02-07-2017

Gisteren een vlot verlopen vlucht vanaf Vuren gehad. Het duurde even voordat ze gelost konden worden maar dat waren de verwachtingen ook. Als vereniging werden er 254 duiven ingekorfd en 20 daarvan hadden wij gezet op deze vlucht. Gelost om 15.30 en met een noordelijke windrichting duurde het voor ons ruim 2 uren. We hadden nog geen duiven over zien gaan tot onze eerst getekende dit keer een doffer arriveerde met nog een extra ronde om het hok een toen gelijk op de klep. Tijd 17.31 wat resulteerde in een 7de plek dik tevreden. Onze 2de een duivin ging als een speer het hok in maar met zo'n snelheid en drang dat de antenne werd overgeslagen. Dus sprintje moeten trekken en zelf haar maar over de antenne gedaan. De grote winnaar in de club was Hatty Roest die kreeg ze als een speer huiswaarts gekeerd van harte Hatty. 

Op dit moment 10.00 zitten wij te wachten op onze jonge duiven die we om 09.15 gelost hebben bij Wolvega. Hemelsbreed zo'n 10 kilometer we zullen zien hoe dit gaat ze hadden allang thuis kunnen zijn maar niet dus. We beschouwen het maar als een echte opleer.

Niet Best dus 

28-06-2017

Vandaag maar niet onze gevleugelde vrienden losgelaten geef ze liever zelf een bad wanneer ik dat wil. Dan morgen maar ff mits het weer het toelaat. Vandaag dan ook eindelijk de daglichtlamp mogen ontvangen die we 19-06 al hadden besteld bij een bedrijf uit het plaatsje Best. Niet Best dus, meer dan een week onderweg geweest. Maar ja hij is er en hopenlijk helpt het om nog wat harder te vliegen dan vorig jaar. Toen hadden wij een prima seizoen met de youngsters we zullen zien, het is wel een heel verschil met een normale gloeilamp prachtig helder in het hok. Ze staan er prachtig op de jongen en trainen ook steeds beter. Ook de afgelopen weken de nodige aanvliegers doorgebeld. Uit alle windstreken. Is ook de tijd van het jaar uiteraard allemaal op pad met de jongen. Zelf waren we ook 3 kwijt vorige week 1 zat in Leeuwarden bij Boonstra, 1 na 2 dagen weer gewond thuis gekomen en 1 nog steeds onderweg. Dus de schade valt mee hier tot nu toe. 42 stuks nog op apel en de gewonde traint ook alweer gewoon mee. Hopelijk veranderd de weersverwachting nog voor aankomende zaterdag want zoals het nu lijkt valt dat letterlijk en figuurlijk in het water. Hieronder nog een foto van onze jonge duiven die heerlijk na de maaltijd weer vers grit en allerlei krijgen voorgeschoteld.

The day after 

26-06-2017 

Gisteren dan toch nog onze vluchten gehad. De Vitesse ging om 10.30 los wij hadden 14 mee van de 221 duiven van de vereniging. En dat ging niet zo vlot voor ons wij eindigden op plaatsen 29 en 30 die 2 vielen tegelijk op de klep in dezelfde seconde. Onze 2de aangewezen voorop dus dat was wel weer mooi. Toen de fond die waren al om 09.40 gelost en daar hadden we 10 mee van 149 duiven van de vereniging. Dit ging ook niet heel erg goed maar plaats 14 en 18 waren al een stuk beter dus tevreden hierover. En ook de 2de getekende voorop dus aangewezen in de club hebben we goede zaken gedaan. 's middags hadden we ook alles terug, en de aankomsten waren prachtig. Wie ook goede zaken hebben gedaan zijn Comb Wijtsma Visser en W en B Wagteveld . Gerben pakte de winst op de vitesse en Willem op de fond met ook nog een 5de plaats inderdaad afdeling dus ook teletekst. Beide combinaties van harte klasse gedaan. Wie ik ook niet mag vergeten is Alle van der Wal die heeft de duiven ook super op stoom. Die had 4 van de 10 bij de eerste 10 van de club op de fond en 3 bij de eerste 10 van de vitesse. En dat is ook geweldig uiteraard. Op naar de midfond aankomende zaterdag. 

Geduld 

We moeten nog ff geduld hebben. Nader bericht rond 11.00 uur ze zijn naar de westelijke gelegen plaatsen Mantes la jolie 530 kilometer en Vuren 137 kilometer voor ons gereden. Nog steeds een prima afstand voor de fond en vitesse dus hopenlijk kunnen ze daar lossen vandaag. We hebben totaal 24 duiven onderweg 10 op de fond en 14 op de vitesse. Voor de lossings commissie en iedereen succes. We wachten af.

25-06-2017

De kop is er af

Update: We zouden morgen ff naar Mem toe die woont in de Joure maar aangezien we morgen hopenlijk de duiven kunnen verwachten vandaag maar de Jouwer gegaan. Onderweg daarnaartoe kwamen we verschillende koppels duiven tegen. Er waren er meer die waarschijnlijk dachten we geven het jonge grut maar ff een training. Het was vanmiddag ook ideaal weer.                                                           24-06-2017                                                      

 Vandaag geen vluchten voor ons vanwege het weer, helaas ach dan morgen maar ook prima. Wel ff mooi de tijd om onze jonge garde voor de eerste maal een opleervlucht te geven. Het weer liet het toe om ze een training aan te bieden. Om 13.00 uur alle 41 in de wedstrijd mand en op een 5 kilometer gelost toen ik thuis kwam zaten hun me uit te lachen van zo wij zijn eerder. Ja ze zien Heerenveen al liggen van zo'n korte afstand maar ik vond het wel prima zo. Ze hebben kennis kunnen maken van wat hun te wachten staat. Toch nog een duivendag van kunnen maken op naar morgen. Hopenlijk laat het weer het dan wel toe. Iedereen succes morgen.

Op naar Lorris 

22-06-2017

Ze zijn onderweg. Onze 10 gezette duiven voor een fondvlucht vanuit Lorris. We hebben 6 duivinnen mee en 4 doffers in totaal hebben we als vereniging 149  duiven ingekorfd en er zaten nog eens 22 stuks van andere verenigingen bij van Sint Nyk en Wolvega. Wolvega hadden ook nog 2 volle manden mee om bij ons in te laden. Zoals het er nu naar uit ziet wordt het een zuidwesten wind met buien maar het is nog geen zaterdag dus hopelijk draait de wind en blijft het droog. We zullen zien we hebben er alles aan gedaan wat binnen onze grenzen ligt. Ze voelden heerlijk aan maar dat is geen garantie. Uiteraard gaan er morgen ook nog een ploeg mee op de vitesse. Sowieso 10 maar misschien wel meer is maar net hoe ze morgenavond aanvoelen. 

Wer werom

19-06-2017

Wat een hitte vandaag maar een mooie dag want onze beste duivin de 855 heeft toch de thuisbasis weer gevonden vanochtend. Wij waren al om 06.45 in Noord Holland in het plaatsje Limmen om onze dagelijkse werkzaamheden uit te voeren aldaar. En om 07.00 belde Saakje met de blijde boodschap dat ze weer thuis was mijn dag kon niet meer stuk ondanks de strijd met de hitte. We hebben dit jaar ook nog maar 3 duiven verspeeld en dat was op de eerste fondvlucht dit jaar de beruchte Pontiose. Dacht gisteren nog dat de 4de verongelukt was maar nee de teller blijft op 3 staan. Vanochtend had Saakje de jonge duiven wat eerder gelost maar dat duurde niet erg lang begreep ik. Vanmiddag de beurt aan de oude garde ja dat was logischerwijs ook niet bijster lang maar wel beter dan ik had verwacht. Gisteren hebben ze naturaline door het water gehad en dat werd vandaag ververst en vervangen door belgasol dinsdag en woensdag weer schoon water en donderdag weer belgasol zo doen we dat elke week en wij zijn zeer tevreden hoe het tot nu toe loopt met onze gevleugelde vrienden. 

Nog onderweg?

18-06-2017

Ze is nog onderweg helaas onze beste duivin de 855. Tenminste dat hoop je maar dat ze dat is en niet verongelukt. Maar gisteren een prima duiven dag gehad we hadden als vereniging 323 duiven mee en daar werd het een derde in de uitslag dus we zijn weer tevreden. Alhoewel het aantal dat in de punten zat wel iets hoger kon. Dat was 6 van de 20 wel hebben we aangewezen goede zaken gedaan. De eerste duivin en 2de getekende de 917 rechtstreeks H Bles behaalde aan prachtige snelheid van 1239mpm en onze 2de duivin de 252 was eerste getekende met een snelheid van 1200 mpm. Hatty had al ff uitgerekend dat dat een zak voer oplevert dus die hebben we maar weer. De overwinning ging deze keer naar Comb Wijtsma Visser hoorde van Germ dat deze duivin wel een minuut bleef zitten op het dak voor ze de antenne aanraakte. Maar toch ze flikt het toch maar mooi. Van harte Germ en Wiepie. Nu maar weer op naar de fond en Vitesse aankomende zaterdag we hebben er zin in.

Prima ingrediënten voor een wedvlucht

15-06-2017

Zoals het er nu uitziet gaan er 20 mee naar de midfond aankomend weekend. De duivinnen en doffers staan er nu prima op.  Ze training naar behoren maar dat zegt nog niets. De dames voeren hier de boventoon als het op uitslagen aankomt. Maar de heren thuis laten dat willen we niet, we hebben ze tenslotte voor de wedstrijden en niet voor de show. Aankomende zaterdag lijkt het prachtig weer te worden voor een vlucht. Noordwesten wind en een temperatuur tussen de 20 aan 25 graden prima ingrediënten. Over de aangewezen zijn we nog niet helemaal uit dat moeten we morgen maar beslissen bij het selecteren van onze atleten die mee mogen. De jonge duiven gaan nog niet als de brandweer. Maar ze gaan toch echt binnenkort in de wedstrijdmand om hun eerste training te ondervinden. En we hadden bij de jongen 1 vale maar ja inderdaad hadden want ze is verdwenen. Valt gelijk op als je die mist jammer maar nog 43 over en dat is zat. 

Tevreden nou nee.

10-06-2017

Tevreden nou nee. Ze voelden heerlijk aan maar het zat er vandaag blijkbaar niet in. Op Weert werd het 34ste van de 252 en op Sens werd het 13de van de 155 in de vereniging. En van elk maar 2 van de 10 in de punten. Generaal onaangewezen zijn we wel 2 plaatsen gestegen naar een 6de plaats dat was wel weer mooi. En de aankomsten waren ook prachtig weer om te aanschouwen. En alles thuis gelukkig, de laatse van de fond kwam vanavond thuis na het klokafslaan. Dus helemaal een flop noemen we het absoluut niet. Het seizoen duurt gelukkig nog een hele poos dus er moet maar weer gepoetst worden. Willem was vanochtend eerste van de Vitesse en vanmiddag was Raymond op de fond eerste. Van harte gefeliciteerd heren.

Mika 

10-06-2017 

Goedemorgen. Alweer zaterdag de weken vliegen voorbij. Prachtig mooi weer zuidelijke winden en vanuit Sens zijn ze al weer onderweg richting het het noorden. Weert nog ff wachten maar dat zal ook zo wel goed komen. We hadden in de club op Sens 155 duiven mee en 6 van Douwe Akkerman die bij ons kwam inkorven. Bij hem in de vereniging kwamen ze niet aan het aantal korven dat daar voor stond en dat is zonde voor een club natuurlijk. Gisteren een vreemde dag hier, onze trouwe labrador Mika helaas moeten inslapen . Het ging niet meer, altijd een moeilijke beslissing. Ze heeft een respectabele leeftijd behaald van 13+. En ook nog een jaarling doffer was teruggekeerd van Pontoise erg licht maar toch nog 1 terug. Hoorde dat Henk van Dijk gisteren ook 1 terug kreeg van Pontoise. Iedereen veel succes straks geniet er van.

19 dames 25 heren.

07-06-2017

Het schiet al aardig op voor we weer in kunnen korven voor de 2de fondvlucht en 6de super vitesse. Deze week hebben de oude duiven 3 keer kunnen trainen en dat ging naar behoren. Niet erg lang maar wel met plezier en lust. Morgen komen ze niet meer los dan gaat het tankje nog iets voller dan ze al zijn. Vandaag vanwege het weer niks met mijn werk kunnen verrichtten. Dus vanochtend nog ff met Saakje richting Kootstertille naar van Tilburg. Daar hebben we wat belgasol, emmer allerlei,luisdruppels en energiemix opgehaald. Van dat alles raakte het op dus mooi ff de gelegenheid om de voorraad aan te vullen. Er waren er meer die er zo over dachten denk ik want het parkeerterrein stond vol. De jonge duiven hebben al 2 dagen rust gehad vanwege het onstuimige weer , je moet het gevaar ook niet opzoeken van kwijtraken. Dus de jonge duiven ff in de mand gezet en allemaal gecontroleerd van welk geslacht ze behoren. Sommige daarvan waren er zelf nog niet uit (de jongsten )maar toen heb ik de doorslag maar gegeven. Kom op 19 dames en 25 heren dus redelijk verdeeld. Ze zien er prachtig uit en voelden prima aan. En tot nu toe nog geen last van coli verschijnselen. Terwijl er 3 verschillende leeftijden in 1 hok vertoeven. De laatste training van de jonge duiven was dus afgelopen maandag en er is een ploeg van ruim 30 stuks dat al behoorlijk wegtrekt. De rest is wat jonger en blijft nog wat in de buurt van het hok rondvliegen.  Op naar Sens en Weert. 

10 om 10

04-06-2017

Wat een heerlijke dag vandaag. Zo het nu lijkt (kan nog 10 keer anders) word het aankomende zaterdag ook prachtig weer voor onze gevleugelde vrienden en voor onszelf uiteraard ook.  We hebben voor de fond al 10tal op het oog die de strijd aangaan en voor de Vitesse ook een 10tal. Vanochtend heb ik een aantal duivinnen die hun partner hebben verloren op Pontoise de kans gegeven om een nieuwe partner op te zoeken om eventueel weer gemotiveerd aan de start te verschijnen dit weekend. Hierbij zijn 2 duivinnen die het uitstekend deden in onze formatie maar nu na zaterdag er moedeloos bij zaten want hun wederhelft was er niet om hun heerlijk te ontvangen. Ja dan is er ook weinig aan om zo rap mogelijk naar huis te keren. Dus bij deze krijgen ze zaterdag hun nieuwe liefde voorgeschoteld. Ook hebben de baden weer hun ronde gemaakt in ons hok en daar werd weer gretig gebruik van gemaakt. Ze kunnen weer schoon aan de start verschijnen. Morgen gaan we onze jonge duiven ff druppelen want daar hebben we wat luizen ontdekt en dat zien we niet graag natuurlijk. We hebben nog steeds 44 maar dat kan zo veranderen, als je om je heen hoort kan dat in 1 keer veranderen. Vanmiddag met de kinderen nog naar de kermis geweest altijd mooi hoe enthousiast ze zijn in en om de attracties. 

Vlot verlopen Chimay 

03-06-2017

Vandaag alweer de derde midfond gehad. Het was ff spannend dat het vandaag wel door zou gaan maar uiteindelijk leken de weergoden ons goed gezind en werden ze gelost om 09.45. En wat waren de aankomsten prachtig om te aanschouwen. Onze aangewezen duiven lieten ff op zich wachten maar we hadden weer de 2 duivinnen voorop die ook op de eendaagse fond onze eersten waren, die hebben waarschijnlijk de meeste drang om naar Heerenveen weer te keren. Hopenlijk kunnen ze dit vasthouden(fingers crossed). Dit resulteerde uiteindelijk in een keurige 7 de plaats van de 316 duiven die we afgelopen vrijdag als vereniging hadden meegeven. In totaal 9 van de 19 hadden we in de punten, waar wij weer zeer tevreden kunnen terugkijken op een prachtig vlot verlopen vlucht. Alles is uiteindelijk ook weer thuis alleen onze laatste kwam pas om 17.30 gewond thuis heeft waarschijnlijk een draadje gepakt onderweg. Willem en Bianca hadden een top weekend met een 2de plaats op Limoges in de afdeling en een 1ste plaats bij ons in de vereniging van op midfond. Van harte gefeliciteerd super gedaan. Ook hebben we Comb Joh en Marcel Postma gefeliciteerd met een super 6de plaats op midfond van de afdeling. Ook leuk om te horen van Marcel dat wij uit deze duivin een dochter hebben zitten in ons kweekhok dus hopelijk gaat het nageslacht hier ook zijn vruchten afwerpen. We zullen zien,en maar weer poetsen en poetsen. Op naar volgende week 

Nieuwe liefdes 

 We hebben nog 15 duivinnen en 11 doffers om mee te spelen. We hadden nog niks verspeeld afgelopen vluchten maar nu toch 5 duiven in 1 keer weg. Van Wijchen 1 weg en van Pontoise nog 4 stuks. Maar genoeg om mee door te kunnen, hopenlijk heeft iedereen nog behoorlijk wat na gekregen. De training van gisteren en vandaag was nagenoeg gelijk te noemen. De doffers mogen altijd als eerste het luchtruim in. Nou dat is prachtig om te zien ff hard trainen en na 20 minuten landen op het hok of schoorsteen en dan even laten zien wie de baas is en dan vervolgens weer wegklappen en zweven,echte weduwnaars. Na totaal 45 minuten naar binnen. En dan de dames eruit, dat gaat al 2 dagen erg vreemd. Ze knallen door het deurtje naar buiten en zijn gelijk uit het zicht na ongeveer een 15 minuten laten de eersten zich alweer zien maar vliegen wel wat door totdat de andere helft zich bij hun voegt. Na ongeveer 35 min gaan de eersten alweer naar binnen. Op 2 na, onze jaarling de 872 zal en moet met alle geweld bij het weduwnaarshok naar binnen. Ze heeft afgelopen weekend een nieuwe liefde aldaar opgedaan. Misschien een extra motivatie om zaterdag een prijs te pakken we zullen zien tot nu toe heeft ze weinig gedaan. En dan onze beste duivin tot nu toe de 855 van 2015. Die komt al 2 dagen na ruim een uur afwezigheid weer te keren naar haar hokje. En dan als een speer naar binnen. Misschien ook een nieuwe, maar dan geheime liefde? Het is altijd 1 van onze aangewezen duiven en dat maakt ze tot nu ook waar gelukkig.we zullen zien aankomende zaterdag. Morgen komen ze niet los, doen we nooit trouwens met de oude duiven de energie die we er nu in hebben gestopt moet ook blijven zitten tot zaterdag is hier de gedachte.  We zullen zien zaterdag voor iedereen weer nieuwe ronde nieuwe kansen.

01-06-2017

De mem is der wer.

29-05-2017

Vandaag hebben we weer 3 van onze gevleugelde vrienden mogen verwelkomen. Ze komen dus toch nog na gelukkig. Bij deze 3 zat de mem van onze winnares . Deze had nog niets gemist maar nu dik te laat. Ze moet maar ff rustig aan doen en dan volgende week maar weer op vitesse. Maar een ander duivin die vandaag kwam de 919  kon je zo weer inkorven zo mooi. Die heeft hoogstwaarschijnlijk een goede verzorging getroffen op de terugreis. En nog een jaarling doffer  iets te licht dus ook rust. De training vandaag was best redelijk te noemen doffers een half uur en de duivinnen ongeveer 40 minuten. Moeten nog beslissen hoeveel er aankomende zaterdag meegegeven worden naar de 3de midfond. Maar weer poetsen van de week.

Teletekst Pontoise 

28-05-2017 

Wat een ervaring gisteren. TELETEKST geweldig al die felicitaties allen dank daarvoor. Pontoise en Wijchen we begonnen de ochtend met de super Vitesse de temperatuur ging rap omhoog. De duiven in Wijchen waren gelost om 07.30. Blauwband hou je dan in de gaten en je ziet dat er hoge snelheden worden behaald  Vooral langs de kust bij onze afdeling. Hier ging het behoorlijk langzamer maar onze eerste tevens aangewezen duivin lande op de antenne om 08.51.35 wat goed was voor een 17de plaats in de club van de 278 duiven. De overwinning ging naar duivenvriend Harm van der Wal die ook zijn 1ste aangewezen doffer pakt op 08.43.29 ruim 100 meter per minuut sneller dan die van ons. Het verloop op deze vlucht was al niet al te best. Dus dat beloofde niet veel goeds voor de fond wat ook uitkwam. Pontoise gelost om 06.30 prachtige vroege lossing met ruim 9000 duiven in concours. Wij hadden de duiven verwacht om ongeveer 12.30 maar dat bleek een illusie te zijn. Weer uiteraard blauwband in de gaten houden en op gegeven moment stonden er nog maar 2 meldingen op. Pander uit Wyckel en Brugman uit Rutten. De spanning ging nog hoger dan dat het al was. Ook nog geen duiven gespot in het luchtruim en toen plots 13.04 2 duivinnen van de goede richting op het hok een hele kleine aarzeling en ja beide op de klep. 13.05.19 in de klok. 1 daarvan was een vreemde maar de 2de wel degelijk een jaarling duivin van ons de 884. Dit is een kruising van Harm van der Wal x Henk Bles. De gedachte ging van dit kon wel eens een vroege zijn. Toen was zij inderdaad 3de melding op blauwband. Toen weer wachten en ja een ruime 8 minuten later weer 1 van de fond. Dit is ook een jaarling duivin de 918 rechtstreeks van Henk Bles. Deze bleek ook een hele vroege melding. Uiteindelijk waren deze toppers 5de en 16de op de meldsite. In de vereniging werd het 1ste 3de en onze aangewezen 16de van de 258 duiven.  Wat een ervaring super. Het verloop ging erg slecht en dat was bij iedereen het geval heel veel duiven nog onderweg gisteren misten wij nog 17 duiven van beide vluchten van de 30. Vanochtend zijn er nog 7 nagekomen. Hopenlijk krijgt iedereen nog behoorlijk wat duiven thuis. Op naar volgende week met heel wat minder duiven. Maar 6de teletekst nemen ze ons niet meer af.

Prachtige vroege lossing 

27-05-2017

Goedemorgen. Is voor mij nog steeds uitslapen maar voor een zaterdag was ik al vroeg wakker. De spanning heeft mij eerder van bed af geligt. 06.30 eruit en dat was ook de tijd in Frankrijk dat onze strijders het luchtruim in mochten om Heerenveen weer hopenlijk in een rap tempo vinden. De Vitesse gaat ook een vroege lossing worden zoals het nu lijkt. 20 strijders mee op de fond en 10 op de vitesse. Schitterend weer dus dat wordt genieten vandaag. Succes allen.

Nu al spanning. 

25-05-2017

Vanavond dus inkorven voor de eerste dagfond had al een ploeg van 20 stuks uitgezocht. En ze voelen al prachtig mooi aan. De afstand voor ons is een ruime 508 kilometer. En zoals het nu lijkt is er een mooie vroege lossing mogelijk. Dat staat tenminste op de website van F96 bij actueel lossingsnieuws. Prachtig weer nu en aankomende zaterdag. Heb nog niet eerder dit jaar voor een vlucht spanning gehad, maar voor de dagfond is de spanning vandaag al begonnen we zijn benieuwd. En uiteraard de Vitesse ook niet vergeten dat worden er 10 stuks. Het belooft zaterdag een heerlijke duivendag te worden. Wij hebben er zin in.

21-05-2017

De Westereen 

 Vandaag ook felicitaties gegeven aan Joh en Marcel Postma uit de Westereen die ook een keurige 4de plaats in de afdeling wisten te behalen. Hij vertelde mij dat wij ook deze lijn in onze duiven hebben zitten die wij vorig jaar hebben gehaald bij deze sympathieke en fanatieke liefhebbers. Toen hebben we 4 late gehaald bij hun en hebben er ook al een ploegje jonge duiven van kunnen kweken. Hopenlijk kunnen die in de toekomst ook ons verblijden met mooie uitslagen. We zijn benieuwd.

Vandaag ook de schoonmaak gedaan aan de buitenkant van het hok. Nou ja heit zat er bij en Sylke en Rinze maar poetsen. 

Dubbele vlucht 

Wat een mooie vlucht gisteren gehad. De aankomsten van de duiven waren schitterend. Wij hadden in de club 502 duiven mee waarvan er 30 van ons zelf en de snelheid was hoog gisteren. We zagen hier de eerste duiven overkomen om 12.42 een 5tal waren dit, en om 12.45 kwam hier ons eerste getekende de 855 een duivin van groot formaat. Van het soort van Comb Silvius deze dame heeft nog niet gemist samen met nog een duivin de 547 gekregen van Henk Bles. Allebei de dames hebben 6 prijzen dus 100%.  In de vereniging zijn nog maar 12 duiven die 100 % hebben gehaald. Onze eerste haalde een keurige 14de plaats in de vereniging en 12 van de 30 in de prijzen en alles was vlot weer thuis. De overwinning ging naar Hatty Roest met grote voorsprong wist hij deze vlucht te winnen met een snelheid van 1744 mpm wat ook resulteerde in een 7de plaats in de afdeling. Volgende week een dubbele vlucht donderdag de fond dan gaan er waarschijnlijk 20 stuks mee. En vrijdag de supervittesse dan gaan er 10 mee. Eendaagse fond heeft de voorkeur dus daarom 20 stuks daarop. Zometeen het wekelijkse ritueel de baden weer klaarzetten. Heerlijk weer deze week geniet ervan.

17-05-2017

Dkv

Gisteravond hebben de 44 jonge duiven die bij ons in trainingskamp zitten een paramixo/pokken enting gehad van Harry Arts. Die kwam gisteravond op de club langs, het werd druk bezocht deze keer door de leden. Mest en keeluitstrijkjes werd volop aan deelgenomen. Wij gaan altijd heen kost niets en ben altijd wel nieuwsgierig of ze nog schoon zijn, als er iets is kan je nog ingrijpen eventueel. Gisteren 1 oude doffer en 1 oude duivin mee voor controle. Ze zijn vrij van het geel maar een hele lichte cocsidiose- besmetting maar niet verontrustend volgens Harry. Voor de zekerheid hebben we wel wat voor ornithose meegenomen. We hebben alle medicatie in huis voor het geval als er ingegrepen moet worden. Met Willem nog ff over het voeren gehad hoe hij dat aanpakt. Ja bent altijd nieuwsgierig over hoe en wat. En hij pakt ze altijd super. Je probeert toch om ook een beetje leuk mee vliegen. Zo hebben ik gisteren en vandaag de duivinnen mee gehad naar het werk en dat was Leeuwarden (Dkv) dertig kilometer verderop. Gisteren gelost om 07.00 uur met behoorlijk bewolking ze wouden ook niet vertrekken maar kreeg een appje van Saakje,07.43 waren ze weer terug. Vanochtend gelost om 07.05 met iets helderder weer en om 07.28 waren ze weer thuis. Nu maar hopen dat het iets op heeft geleverd. 

Moederdag 

14-05-2017

Prachtig weer deze zondag. We begonnen vanochtend met ontbijt voor Saakje. Het is tenslotte moederdag dus Sylke en Rinze hadden een heerlijk ontbijt gemaakt voor Mem en ze hadden prachtige kados voor haar gemaakt. Normaal op zondag hier geen duiven los maar het is zulk lekker weer dus de jonge duiven eruit kan ik zelf ook ff kijken hoe het gaat,ze vliegen al behoorlijk. De oude duiven is bij ons nog knudde. In de vereniging plaatsen 44 en 46 en 7 van 20 in de uitslag. Dat moet beter kunnen. Aankomende dinsdag krijgen we weer Harry Arts in de vereniging dan nemen we de jonge duiven mee voor een paramixo en pokken enting. En nemen we wat mest mee van de oude duiven voor controle en een paar duiven voor een keeluitstrijkje. Maar zien of daar wat uitkomt. Op naar de volgende midfond. 

Als stipjes dat wel 

13-05-2017

Wat een vreemde vlucht, het ging op blauwband ook niet in razend tempo de liefhebber uit Biddinghuizen bleef maar remie een hele poos alleen op blauwband staan. Ja dan kan je een vreemde vlucht verwachten. Hier kwamen ze niet geweldig vroeg maar wel super mooi aankomsten mogen aanschouwen. Wel uit de verkeerde hoeken maar als stipjes uit de lucht. Onze eerste 2 waren binnen 20 seconden binnen op 10.54.10 en 10.54.29. Eerst een jaarling doffer en toen onze aangewezen duivin de 855 van 2015. En toen nog 6 duivinnen voor er weer een doffer kwam. Bij ons in de vereniging is  het de Comb Wijtsma Visser die een geweldige eerste prijs pakt in de vereniging en een 3de prijs in de afdeling. Gerben vliegt alleen met de dames (16 stuks) en dat doet hij super vorige week ook al een 2de in de vereniging. Ik had de eer om ze in te korven gisteren en ze voelden geweldig aan wat ook bleek. Van harte gefeliciteerd. Vanavond afwachten waar wij zijn gestrand in de uitslag. Wat we niet hadden verwacht dat alles vandaag het hok zou vinden maar om 14.26 konden we gelukkig het klepje dichtdoen.

11-05-2017

20 stuks gaan in de korf aankomende vrijdag. Dus 10 minder, er zijn dus nu ook een paar die ze zaterdag op kunnen wachten. Er zijn er genoeg bij die weinig tot niks doen dus niet meer mee. Onze viervoeters doen de bewaking bij de jonge duiven als ze even lekker door het gras wandelen . Dus vreemde katten maken geen schijn van kans. Zelf hebben we ook katten maar die lopen er gewoon door of omheen. Gisteren dacht ik dat een roofvogel 1 duivin had gepakt maar de 092 kwam een uur later met een vreemde doffer weer thuis dus dat viel mee.  Van de kromsnavel hebben tot nu toe ook geen last gehad. Op naar zaterdag. 

De nieuwe generatie 

09-05-2017

De nieuwe generatie beginnen het te snappen. Zo hoorde ik van Saakje. Zij is hier de jonge duiven verzorgster. Zodra zij het deurtje van de ren losgooit gaan ze als raketten eruit en hebben er plezier in. Er zitten nog ongeveer 10 jongen op het hok maar de rest begint al in een groep de boel te verkennen, dan zijn ze even uit het zicht en vliegen ongeveer een half uurtje. En zodra ze roept vlot naar binnen. Het wordt vanaf donderdag wat aangenamer kwa temperatuur. Hopelijk heeft dat ook wat invloed op de vorm van de oude duiven de komende tijd want tot nu toe is het nog niet geweldig. We zullen zien, elke week nieuwe ronden nieuwe kansen. 

Duiven namen.

07-05-2017 update 

Vanochtend de hele bende weer de gelegenheid gegeven een bad te nemen en daar gingen ze allemaal maar wat graag in dus met de gezondheid zal het wel snor zitten. De kinderen hebben ook elk 2 duifjes een naam gegeven Sylke is helemaal vol van de scheepsjongens van de bonte koe, een leuke kinder film en heeft een bont jong uitgezocht met de naam bonte koe en een jonge blauwe met de naam Hayo een karakter uit dezelfde film.Rinze heeft ook een bonte met de naam Spiderman en een blauwe met de naam Jurrit gelijknamige als zijn schoolkameraad. Vanmiddag hadden we een uitje gepland naar Hoorn met de kinderen daar in de oude haven hebben we een bezoek gebracht aan de standbeelden van de scheepsjongens van de bonte koe in de oude haven. En uiteraard een ijsje gehad en wat rondgestuind daar in de haven prachtig weer heerlijk er ff uit. En natuurlijk op foto met de scheepsjongens van de bonte koe. 

te laat. 

07-05-2017

Gisteren waren onze duiven te laat helaas, ze voelden heerlijk aan dus de hoop op een vroege was er wel. Om 09.45 werden ze gelost in Heusden Zolder in de vereniging hadden we maar liefst 542 duiven mee waarvan wij er weer 30 mee hadden in de strijd. Om 12.35 scheerden de eerste 5 over dus dan kan jij ook 1 verwachten de spanning steeg maar pas op 12.48 viel onze eerste. En dan weet je al dat is niet best. Wij eindigde uiteindelijk op plaats 50. De slechtste vlucht tot nu toe en 9 van de 30 in de punten. 's avonds hadden wij 28 van de 30 thuis, maar vanochtend zaten de die 2 ook alweer op het hok. Dus tot nu toe nog steeds geen verliezen dit jaar. Bij ons in de vereniging ging A. van der Wal ervan door met de eerste prijs en ook nogmaals met dezelfde duivin die vorige week ook al een eerste vloog wat een klasse van harte. Op naar volgende week dan de eerste midfond we hebben er zin in. 

Hij miste haar ook blijkbaar.

02-05-2017

Vanochtend belde Saakje op met het heugelijke nieuws de dat 254 er weer is(partner van onze beste duivin de  827)maar wel gewond aan 2 kanten. Blij dat hij er weer is maar ook balen dat hij gewond is geraakt. Ik zei sluit hem maar op in zijn bak met wat voer en water. Wat een karakter heeft zo'n beest toch, vanmiddag toen ik thuis kwam gelijk ff naar hem toe was ook erg mager en gewond aan de rechterkant borst en linkervleugel en 2 pennen kwijt, maar hij is dik tevreden dat hij weer zijn bak heeft gehaald. Karakter en liefde heeft hem weer naar huis gebracht.  Uiteindelijk is alles weer thuis van afgelopen vlucht dus we hebben het geluk dat we nog niks hebben verspeeld. Gisteren kwam Harm van der Wal nog ff langs om wat schabbetjes te halen hij had last van parende duivinnen en wou dat veranderen. Wij hadden daar ook last van maar 1 daarvan bij de jongen gedrukt tot nu toe geen last meer. Afgelopen zaterdag hadden wij ook 6 of 7 duivinnen voorop voor de eerste doffer arriveerde dus dat voldoet prima de dames. Harm had zaterdag ook een hele vroege duif maar die had een ruime 2 minuten eerder kunnen zitten. Er kwamen 2 duiven tegelijk aanstormen naar Harm zijn hok maar ze bedachten zich en gingen eerst naar Ale (broer van Harm) beide broers hebben zicht op elkaars hokken dus alles was mooi te volgen over de landerijen. Vervolgens klokte Ale met de 327 de  eerste van de vereniging en Harm met de 993 de 5de. Knappe prestaties van beide heren.

Ze mist hem zo. (En wij ook)

30-04-2017

We zaten gisteren al vroeg te wachten op onze vrienden. Prachtig duiven weer maar dat duurde nog ff voor ze kwamen. Om 12.38 zagen we de eerste duiven overvliegen ja dan kan je ook 1 hebben.   12.42.35 kwam ze aanstormen onze eerste van de lijst. De 827 een duivin net als vorige week eerste van ons hok. We bereikten daarmee  Plaats 22 in de club en 13 van de 30 in de prijzen dus redelijk meegedaan. Wat wel jammer was 1 gewond en 1 kwijt. Diegene die we kwijt zijn laat dat nou net de partner zijn van onze eerste duivin. Ze miste hem zo gisteren, ze zat maar wat verdwaasd in de bak terwijl de anderen verliefd in hun bakken zaten te krioelen. Verder in de vereniging was A v/d Wal de grote winnaar hartstikke mooi elke week tot nu toe een andere winnaar. Gisteren na het klokafslaan nog gezellig nageborreld met onder andere Jac Gerbens. Hij had voor ons een prachtig jong meegenomen van het soort A.Dijkstra Dus hopelijk weer een aanwinst voor onze vliegploeg. We hebben op dit moment 43 jonge duiven en dat is zat voor ons doen. Op naar volgende week nieuwe ronden nieuwe kansen.

Verrassende snelheden.

29-04-2017

10.00 uur los in Heusden-Zolder, hele mooie lossingstijd.Prachtig duivenweer met wat blauwe plekken in de lucht en wat wolkjes met variabele zuidelijke windrichting dat zou nog wel eens verrassende snelheden kunnen brengen voor de gevleugelde vrienden. Wij denken rond 12.20/12.30 moet kunnen. In de vereniging hebben we 554 duiven van 26 liefhebbers in concours.  Succes allemaal.

Luchtshow 

27-04-2017 

Heerlijke relaxte dag met z'n allen op deze koningsdag. Vanochtend vroeg gingen we met z'n 4en ff over de vrijmarkt prachtig om te zien wat voor spul er werd aangeboden. De kinderen hebben ook mooie dingen gevonden dus die gingen mee uiteraard. Sylke hadden een blokfluit en een dokter Bibber spel Rinze koos voor een Spiderman masker en een speelgoed vrachtwagen.                                               Saakje is hier degene die de jonge duiven op haar conto heeft en dat doet zij uitstekend. In het weekend komen de jonge duiven niet los(op een enkele keer na)dus kon ik vandaag zelf bewonderen hoe ze het deden. Nou ja ze doen weinig maar ze zijn kerngezond de helft vliegt al aardig. Maar er zijn hier ook 3 leeftijden door elkaar dus ritme moet nog komen. Zat tijd daarvoor natuurlijk, ze ruien behoorlijk en luisteren ook geweldig in razend tempo zitten ze binnen tenminste als Saakje roept niet bij mij hoor. Het verduisteren gebeurt hier op de Tang/Pander manier en dat voldoet perfect. Vorig jaar mee begonnen en dat ging prima.           Vandaag ging de training van zowel de duivinnen als doffers prachtig. De heren maakten er een luchtshow van, echt genieten. De dames hebben voor het eerst dit jaar een uur vol gemaakt en met tempo, meestal is dat een half uur tot 3 kwartier. Ook prima hoor als het maar hard gaat. Nu alleen op zaterdag nog hard we zullen zien. Wij hebben er zin aankomende zaterdag, de duiven ook hopenlijk. Morgenvroeg de laatste voerbeurt met alleen energie en in de middag nog wat snoepzaap om ze nog wat extra te laten drinken. En dan alweer inkorven voor Heusden-Zolder. Iedereen alvast succes zaterdag, lijkt een mooie droge dag te worden met temperaturen rond de 12 graden.

 Niks geleden.

23-04-2017

Gisteren onze 2de Vitesse vlucht alweer met een mooie vroege lossing vanuit Weert. Eerst hebben Rinze en ik samen de bakken weer gepoets zodat alles weer netjes schoon was in het hok.  Onze gevleugelde vrienden mochten in het zuiden des lands (Weert)om 10.00 uur het luchtruim in om weer zo rap mogelijk naar Friesland te racen om hun bak en partners te vinden. Nou ja 1 duivin van de 30 die wij mee hadden deed dat in rap tempo, om 12.41.10 kwam ze prachtig aanstormen en direct naar binnen. Snelheid 1190 mpm vervolgens veel later op 48 de 2de en 49 de 3de en toen ging het vlot met 15 van de 30 in de punten in de vereniging en alles thuis. Dus ja best wel tevreden. Maar om 12.32 zagen wij hier echt de eerste 3 overvliegen dus dat waren hele snelle duiven, wij hadden niet gedacht dat wij een 6de plaats in de vereniging zouden winnen toen onze eerste arriveerde. Later in de middag de duiven weer gescheiden en wat op viel ze voelden prachtig vol aan je kon ze bij wijze van spreken zo weer inkorven. Dus ze hebben niks geleden van deze vlucht. Vandaag het bad er maar weer in en op naar volgende week. Dan staat Heusden-zolder op het programma en zo als het nu lijkt een zuidelijke wind, maar ja dat kan nog 100 keer veranderen. Hatty was deze keer winnaar in de club. We blijven poetsen.

Paasvlucht Gennep.

16-04-2017

De kop is eraf.  Gisteren de eerste officiële klokvlucht van Gennep gehad. Gezamenlijk los om 12.30 dus rond 14.30 moest lukken, nou dat werd voor ons een 5 minuten later. De eerste duiven zagen we overgaan vanuit oostelijke richting om 14.28. De spanning loopt dan ook lekker op als je nog 7 minuten moet wachten. Maar als ze dan arriveren en als een raket naar binnen stuiven is dat het wachten zeker weer de moeite waard. Eerst 2 duivinnen 918 en 855 tijd 14.34.54 en 14.34.55. Als derde om 14.36.05 onze oudste deelnemer een doffer van 2013 de 154. Dat werden in de vereniging uiteindelijk de plaatsen 29/30/38 en 14 van de 30 in de punten. En alle duiven hebben we weer thuis. Willem was deze keer de winnaar met de eerste 2 plaatsen van de club. Ook waren er eieren te winnen vanwege pasen uiteraard iedereen heeft eieren gewonnen mooi no. Straks het spul maar weer in bad. Nu eerst paasontbijt met z'n allen. Op naar volgende week.

Comb Mulder v/d Bos?

09-04-2017

Gisteren de 2de trainingsvlucht gehad vanaf Duiven . Dat werd pas in de middag vanwege het weer dus konden we 's ochtends nog wat de nodige klussen verrichten thuis. Site van f96 wat in de gaten gehouden en ja hoor het was zover  BLAUW 13.15 los wij dachten rond 14.30 en 14.45. Na een aantal duiven aanschouwen die over vlogen ,JA daar waren er 2 tegelijk zei Saakje en ook een derde zag ik vanaf een andere richting.Tijd 14.42.52  14.43.13 en 14.43.15 dat zijn uiteindelijk plaatsen 14/18/19 geworden tegen 559 duiven in onze vereniging. Dik tevreden hier,alles thuis en ook nog een heerlijke taart gewonnen want wij waren 5de liefhebber. De eerste 5 liefhebbers kunnen een taart winnen bij een trainingsvlucht waarbij we klokken. Wel een minpunt was,dat wij Comb Mulder/ van den Bos nog niet bekend waren bij compuclub was blijkbaar niet goed doorgeven of zoiets.Gaat nu nog nergens om maar volgende week willen wij dat wel uiteraard. Vandaag heerlijk weer,  ff gevoetbald met de kids op een speelveld in de buurt.ze waren zelfs een beetje verbrand . En ook alle duiven weer in bad gehad vandaag. Nu weer poetsen voor volgende week moeten nog een paar minuten af. Jelle had ze weer rap zaterdag 1, 2 ,3  en 4 in de club.

Steenwijk 

02-04-2017

Vandaag waren voor het eerst alle jonge duiven buiten en dat heeft ff geduurd voordat ze binnen waren. Maar eenmaal binnen heb ik de duivinnen gepakt ff getoond aan de heren en toen zijn we met de weduwnaars onderweg naar Steenwijk gereisd om ze ff een training aan te bieden. Nou dat ging super het weer was ook super. Gelost om 13.20 en 13.56 kwam de eerste binnen en 13.59 waren alle 15 weduwnaars bij hun wederhelft, in 3 minuten klepje dicht. Na een half uur alles weer gescheiden en toen hebben we ze een bad aangeboden waar weer gretig gebruik van werd gemaakt. Op naar volgende week voor weer een training met afdeling naar de plaats Duiven met de duiven, nu ligt in de planning om alles in te korfen als het weer het toe laat.

01-04-2017

Deventer 

Vandaag hadden we onze 18 duivinnen mee op een trainingsvlucht vanuit Deventer. Voor ons een kleine 83 kilometer. Gisteren hadden we ruim 330 duiven in de vereniging en wij zitten bij blauw ingedeeld (zuid). De lossing werd verricht  om 10.15 in Deventer dus wij dachten 11.10 moet lukken bij deze weersomstandigheden. Nou bij sommige werd dat iets eerder, bij ons draaiden er om 11.11  2 jaarling duivinnen (889 en de 918)om 11.12 in de klok door onze vriend de lokker. Want ze waren niet van plan om zelf de landing in te zetten, en gelijk ook een training voor de figurita, (goed bezig maat). De rest kwam langzaam en onregelmatig druppelsgewijs binnen. En om 17.00 was er nog 1 onderweg, maar alles is uiteindelijk thuis gekomen rond 19.00 was de laatste binnen. Op naar volgende week dan alles mee. Moet nog wel behoorlijk wat gepoetst worden.

"GRAUWE JELLE"

21-03-2017

Vanavond kwam Jelle Stuurman ff langs om een jonge topper te brengen. Hij had een afspraak met Saakje gemaakt voor een jonge duif met een aparte kleur nou dit is een HELE mooie forse donkere kras doffer geworden. Deze zal zeker opvallen tussen de jongen want zo'n hadden we nog niet. Hij gaat door het leven met de naam "GRAUWE JELLE" heeft hij zelf bedacht trouwens, mooi no. Jelle nogmaals hartelijk dank daarvoor.

Verder een druk weekje gehad in het kader van onze geliefde hobby. Afgelopen donderdag zijn we met onze duiven te enten geweest bij de welkoop in Heerenveen. Hier heeft Harry Arts van farmarts een afdeling gevestigd echt ideaal. Harry komt ook altijd een aantal keren per jaar bij onze vereniging voor eventueel mestonderzoek en of keeluitstrijk voor het geel of entingen. Iedereen van de club kan hier gratis gebruik van maken prachtig toch. Vrijdagavond hadden we in de club hoklijstcontrole en inleveren entingslijsten en het koppelen van chipringen. Zaterdagochtend zijn Rinze en ik nog ff naar de club geweest om de korven met de stofzuiger uit te zuigen en te voorzien van nieuw karton. Duurt nog een paar weken maar dan staat het maar vast klaar. Rinze vind het prachtig om te doen, ff aan het werk met heit en ik ook natuurlijk. 

WELKOM 

11-03-2017

Gisteren zijn we met z'n tweeën naar de vergadering van onze club geweest. De taken zijn weer verdeeld binnen onze club. Dit was Saakje haar eerste vergadering ze wou ook wel eens kijken hoe dat ging en zij heeft ook gelijk een taak aangenomen. En dat is het halen van een bos prachtige bloemen voor eventuele NPO noteringen uit onze club. Wat toch met regelmaat gebeurt. We hebben ook het geluk dat we weer 2 nieuwe leden mogen verwelkomen wat toch zeldzaam is binnen onze hobby.  WELKOM.  Na de vergadering hebben we gezellig na geborreld en het licht uitgedaan. Daarna op de fiets richting het centrum, en daar nog een kroegje gepakt. Later nog een shoarma (altijd lekker) en toen richting huis. Was een zeer geslaagde avond.  Vanochtend alle afdelingen weer een bad gegeven, en er was geen 1 die dat over heeft geslagen. Vandaag ook maar eens de antennes weer eens aangesloten en getest dat werkte ook nog prima. Vanmiddag zijn we met de kinderen nog even over de markt gelopen nieuwe gymschoenen moesten er komen. Roze voor Sylke zwarte voor Rinze.  Later op de middag de doffers en duivinnen weer de vleugels laten strekken, heerlijk met dit weer om dat buiten in het zonnetje te mogen aanschouwen. 

Afkloppen 

09-03-2017

Bijna elke dag hebben onze gevleugelde vrienden kunnen trainen en we zijn zeer tevreden daarover . Ze ogen fit en gezond in hun doen en laten en dat is altijd mooi mee genomen. En gelukkig nog niet 1 ten prooi gevallen aan de kromsnavel. (afkloppen). Het schiet al lekker op naar de vluchten en de temperaturen gaan straks ook weer wat omhoog. Dus binnenkort zullen we onze gevleugelde vrienden maar eens ff opleren. We hebben zelf een verzendmand in de bus en dat is ideaal met africhtingen. Dan is de bedoeling dat ze nog 1 of 2 keer met de africhting van de afdeling mee gaan wat al lekker opschiet en dan moeten ze klaar zijn, we zullen zien. Morgen vergadering in de club waar we uiteraard ff heengaan. 

 

 

Lunchbox

01-03-2017

Vanochtend vroeg weer vroeg thuis vanwege het slechte weer.  Later op de ochtend prachtig weer dus de duivinnen er weer uit. Ging weer prima, en binnen lopen in hun nieuwe onderkomen gaat steeds vlotter . Ook nog even de doffers en een paar nestduivinnen los gehad. Ze waren welgeteld 3a 4 minuten buiten voor het eerst dit jaar en ja hoor. De havik was er al, zal wel gedacht hebben de lunchbox bij Mulder van den Bos gaat alweer open vandaag , ff kijken. Hij of zij ( was nogal groot dus denk een vrouwtje) zweefde rustig over de daken hier. Ik als een idioot handen klappend tekeer. Alle duiven die toen buiten waren maakte een ontsnappings poging gingen alle kanten op en dat is hun gelukt alles na ongeveer 2 uren weer binnen. Deze keer gespaard gebleven.

Yes een vale

28-02-2017

Dit jaar zijn het weer allemaal blauwen en krassen bij de jonge duiven op 1 na. 1 vaal jong op de ruim 40, maar wel een plaatje. Vanochtend was ik in Den Helder voor mijn werk en ook daar een groep wilde duiven gezien op een oud munitie depot wat wij daar gaan renoveren. Oude kapconstructie was verwijderd en zag allemaal oude nesten .daar waren er zo'n 20 tal duiven op de oude spanten en daar wel alle kleuren van de regenboog. Vandaag ook weer een paar moeten ringen, zijn de laatste van de vliegers en ze liggen er tevreden bij dus dat gaat lekker. Duivinnen hebben vandaag ook weer een aantal rondjes mogen maken boven Heerenveen Noord en ze hadden er schik in. Schiet al lekker op met de vluchten wij hebben er zin in.

En nee helaas geen bultrug gezien daar in Den Helder ;)

Eerste proef op de som 

De eerste proef hebben de dames vandaag doorstaan. De duivinnen voor het eerst dit jaar weer ff de vleugels laten strekken. De rover heeft ons gespaard voor nu. Ben zeer tevreden over hoe dit ging. Want ze moesten ook nog eens naar binnen in hun nieuwe onderkomen . Dat is het rennetje met windbreekgaas ervoor, daar moeten ze het nieuwe seizoen op vliegen. Ben benieuwd , genoeg zuurstof in ieder geval. De kwekers zitten inmiddels ook op weer op eieren de laatste ronde dit jaar. Voor dit jaar  hebben we dan rond de 44 jonge duiven. Hopenlijk zitten er een paar talenten tussen.

25-02-2017

De 859 genaamd Gerrit

19-02-2017

Afgelopen donderdag hebben we helaas afscheid moeten nemen van Gerrit Flierman . Dit was alweer de 7de liefhebber die we in ons korte periode als nieuwe vereniging hebben moeten verliezen door overlijden.  Het was in 2001 dat ik van Gerrit een 5 tal jonge duiven heb gekregen. Ik woonde toen nog in Rotsterhaule en was net begonnen met duivensport ,heit mocht geen duiven meer hebben vanwege zijn gezondheid en kwam elk weekend uiteraard dus bij mij duiven opwachten .  De vluchten gingen toen met vallen en opstaan maar in 2002 ging het al wat beter en dat kwam mede door de 01-1077859 genaamd Gerrit uiteraard. Deze geweldige blauwband doffer was een geweldenaar voor heit en mij hij was bijna altijd eerste van het hok. En zo nu en dan ook regelmatig vroeg bij de Snelvlieger en een aantal keren zeer vroeg in toen nog district acg 3. Heit vroeg elke keer hast Gerrit ek mei. Jazeker zei ik. Tot op een zekere vlucht op 1 na alle duiven thuis waren behalve Gerrit. Heb nog nooit zolang hoop gehad op een duif dat hij weer thuis zou komen.  Zeker 3 weken achter elkaar gelijk uit het werk naar het hok om te kijken of Gerrit het hok weer had gevonden. NIET DUS helaas. Zo ging er zeker een jaar voorbij totdat ik telefoon kreeg uit Zeeland, de meneer aan de andere kant van de lijn zei dat hij de 859 had opgevangen. Er kwam een moment van stilte en dacht yes hij leeft nog, kreeg enorm last van kippenvel. Gelijk daarna vroeg de man of ik het eigendomsbewijs wel wou opsturen.  Nee zeker niet zei ik, ik laat hem ophalen door een duivenkoerier. De man werd pissig aan de lijn maar gaf met tegenzin zijn adres door . Duif op laten halen en hij was binnen een week weer thuis. Ook weer een geweldig kippenvel moment om hem weer vast te mogen houden na een dik jaar .Zulke mooie momenten zoals de duiven opwachten samen met Heit en zo'n geweldige duif als Gerrit vergeet je nooit meer. 

Wat voor merk zal het worden?

10-02-2017

Zo zat ik al een tijdje te dubben over wat voor merk duivenvoer ik zou kiezen voor het vliegseizoen 2017. Vorig jaar hadden we 1 soort mengeling dat was championmix, dacht ideaal lekker makkelijk , prachtig voer echt waar,maar niet mijn ding om 1 soort te gebruiken . Dit keer weer net als voorgaande jaren iets met een voersysteem. Had mezelf een beetje verdiept in een aantal merken, beyers/ matador of versele-laga. Zag door de bomen het bos niet meer. Vandaag had ik vrij dus mooi de kans om weer naar Kootstertille af te reizen om weer wat voer en dergelijke in te slaan bij Van Tilburg voor het aankomende vliegseizoen. De mengeling is versele-laga geworden altijd ruim op voorraad daar . Tevens 25 kilo grit met anijs/ fles naturaline en nu ook een halve liter belgasol, bak allerhande nog ruim op voorraad dus we kunnen weer ff vooruit. Vanmiddag nog ff met Rinze naar Henk Bles geweest ff bijpraten en de stambomen meegenomen van jongen die we vorig jaar van Henk hebben gekregen en waar we erg goed mee hebben gevlogen. Vanavond hebben ze een vergadering van de NPO in Ede geloof ik over de toekomst. Heb wel het een en ander gelezen maar ze doen maar, hoor het wel. Wij bekijken het hier per vlucht in de club. Zitten we een keer vroeg in het acg of Frisia oost ook prachtig. Lekker relaxed.

Zouden het rooien worden?

08-02-2017

Eindelijk! De vale doffer 195 soort H. vd Wal x Silvius en de kras duivin 918 soort H. Bles zitten ook op eitjes. De 918 vloog vorig jaar als jong 2 keer top 10 vereniging op Weert en Morlincourt en 1 keer top 10 acg Weert. En de 876 een vale doffer uit de 195 vorig jaar geschonken aan A. vd Wal. vloog ook 2 keer top 10 vereniging op Deventer en Quievrain en een 5e tegen 1065 op Deventer en 15e tegen 1585 Quievrain in het acg. Dus ben erg blij dat we hier weer jongen van kunnen verwachten.  De eerste jonge duiven zijn hier nu ook op het jongeduivenhok geplaatst. 

Buitenlanders 

05-02-2017

Er liggen op dit moment 35 jonge duiven in de schalen, DIK TEVREDEN , nog een aantal erbij en we dan vinden wij het wel prima. Elk jaar hebben we een competitie in de club met buitenlandse ringen. Dit jaar zijn dat Hongaarse ringen geregeld door Hatty Roest. We hebben al een Duitse/ Poolse/Servische en vorig jaar de Portugese ringenrace gehad . Vind dat wel leuk, vorig jaar had Saakje op haar eigen naam de 2e plaats met de 092 en ik de 6e plaats met de 049 in deze competitie. In onze oude club pv de Snelvieger hadden we een aantal jaren de belgencup. Dan gingen we met een aantal leden naar Lier en werden er meestal bij een dezelfde liefhebber jongen duiven gekocht voor een prikkie, geweldig uitje was dat. Soms zat er een topper bij. Oa A. van der Wal /H de Vries en W Bergsma hebben dat ondervonden.Vorig jaar zijn we er nog geweest ik had 2 schimmels een Saakje 2 zwart witte uitgezocht ze wou wat kleur op het hok. Saakje was er nog niet eerder geweest dus een leuk uitje ff. Waren geen toppers overigens.  Op dit moment H5N8 in België geconstateerd dus duivenmarkt in Lier zit op slot, zonde. Gisteren de mest onder de roosters maar weer eens verwijderd . Vind het ideaal die dingen scheelt een hoop tijd die je weer aan wat anders kan spenderen. Straks maar weer hun wekelijkse bad klaarzetten .

Fingers crossed

Het gaat erg soepel met de kweek. Jongen en oude duiven zien er geweldig uit qua uitstraling en gewicht,de oude duiven iets te zwaar misschien maar beter dan te licht. Volgende week worden de eerste alweer gespeend. De kwekers mogen nog 2 keer op eieren komen en dan hebben we weer zat jongen. We zetten altijd alle rondes in 1 hok en dat meestal zonder al te veel problemen. Het jonge duivenhok is een open doos constructie en dat bevalt super,dag en nacht staat het open met een ren ervoor . Bij de 16 vliegkoppels hadden we totaal 3 onbevruchte eieren en 2 koppels zijn wel verliefd maar nog niet op eieren gekomen,jammer dan. Over een maand mogen de ouden weer het luchtruim verkennen hier. Nu is het nog niet vertrouwd vanwege de rover. Hoor geregeld het alarm van de merels en ja hoor daar is die weer, alles met vleugels spat dan weer weg. Moet zeggen vorig jaar weinig verspeeld aan roofvogels hier, komt denk ik mede door het grote aantal kraaien die hier vlakbij huizen . Dit jaar maar weer fingers crossed. Over een dikke 2 maanden mogen ze weer.Heerlijk wij hebben er zin in.

01-02-2017

Fotomodel ?

26-01-2017

Van de week heb ik de knoflook weer ververst, zit altijd knoflook in het water maar om de paar weken verversen we het weer. Ook wordt er regelmatig naturaline gebruikt . De jonge duiven komen prachtig op en we hebben weer een aantal mogen ringen.Morgenavond hebben we bij ons in het clublokaal Nic Stienstra op bezoek. Deze kan de duiven op de gevoelige plaat vastleggen. Dus ja ben op zoek geweest naar een geschikt fotomodel en dat wordt een doffer uit het kweekhok. Hij is aangeschaft in het najaar 2014 op GPS. De paar jongen die we hier uit hebben gekweekt hebben al wat laten zien dus dan die maar. En weer ff gezellig een biertje drinken .

Waterpret en ijspret. 

22-01-2017

Gisteren alle duiven de kans gegeven om een bad te nemen nou dat was dolle waterpret .wij hebben vanochtend ff een paar uurtjes geschaatst heerlijk was het.Voor de kinderen de eerste keer op ijzers dat was dus dikke ijspret. Heerlijk genieten van het winterweer. 

Maak een Gratis Website met JouwWeb